Крайпътни заведения фалират, „благодарение“ на АМ „Струма“

Това, което ще се вижда по магистралата са крайпътните знаци и стотиците километри асфалт

Автомагистрала „Струма” ще скъси времето за пътуване, но и ще убие малкия бизнес. Предстоящият пуск на ЛОТ-2 от Дупница до Благоевград ще заличи крайпътните заведения, съществуващи от десетилетия покрай главен път Е-79. Малките ресторантчета, в които всеки турист се отбиваше, ще изчезнат, превръщайки пътя в еднообразен и скучен маршрут. Това, което ще се вижда по магистралата са крайпътните знаци и стотиците километри асфалт.
В края на месеца пускът на ЛОТ-2 ще загроби крайпътните заведения на изхода на Джерман, аутлета и сръбската скара в Усойка, борсите за цветя, крайпътните заведения в Мурсалево, както и десетките крайпътни сергии, разположени по отбивките между Дупница и Благоевград. В тях търговци, извадили или предлагащи направо от багажниците на автомобилите си картофи, зеленчуци или череши, буквално ще останат без клиенти, а от тук и без хляб.
Напролет ще бъдат стартирани поредните лотове „на парче” – 3.1. от Благоевград до Крупник и 3.3 – от Кресна до Сандански. В по-далечна перспектива крайпътните заведения между Благоевград и входа на Кресненското дефиле също ще бъдат заличени, както и тези край Железница и в района на Симитли. Лотът между Кресна и Сандански ще нанесе най-големи поражения върху малкия бизнес. Ще замрат десетките заведения в Кресна и Струмяни, ще умре и най-голямата скара в Югозапада, тази в село Градешница.

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене