Топ Преса пита: Кой и защо с пари на данъкоплатеца ремонтира покрива на административната сграда на РДГ в полза на новия собственик Георги Тозев?

Окръжен съд призна фирма „ГЕЙТ” ЕООД на благоевградския бизнесмен Георги Тозев за собственик на 4-ия етаж в административната сграда на Регионална дирекция по горите. Частната фирма заведе иск срещу държавата, представлявана от министъра на регионалното развитие и областния управител на Благоевград, след като от 10 години не може да упражнява правата си на собственик. След публичен търг „ГЕЙТ” ЕООД е обявена за купувач на вещите и имуществените права, включени в масата на несъстоятелността на държавна фирма „Парангалица“ ЕАД. Продажбата е извършена от служебния синдик на фалиралата държавна фирма Теменужка Захова.

На 17 ноември 2005 г. Окръжен съд – Благоевград издава постановление за възлагане и така частната фирма придобива всички вещи и имуществени права на „Парангалица” ЕАД, част от които бил и последният етаж в сградата на РДГ на ул. „Васил Коритаров“ №2. В имота с площ от 363 кв.м има 12 канцеларии, санитарен възел и обслужващи помещения. Провъзгласеният от съда нов собственик не е допуснат до имота, тъй като държавата отказала да го предаде. Наложило се отново да води дело в защита на собственическите си права, става ясно миналата седмица.

Всичко звучи напълно нормално и законно и само „чворове” като нас от Топ Преса биха съзрели нещо лошо в тази сделка, ама как да си обясним факта, че само месец преди съдът да реши да даде имота на Тозев, някой ремонтира покрива на сградата с държавни пари. Кой е той, питаме ние? Коя е институцията, дала парите за ремонта на Тозев и защо?

Вие, уважаеми наши читатели, бихте ли ремонтирали покрива на съседа си и стената на комшията си хей така, за да му е хубаво?! Звучи много благородно, но с държавни пари да се ремонтира имот на частник, най-малкото не е морално. Вие как мислите?…

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене