Работилницата на Дядо Коледа отвори врати в община Благоевград, началото постави зам.-кметът Христина Шопова

„Работилница на Дядо Коледа“ отвори врати за поредна година във фоайето на Община Благоевград. Традиционно, началото на инициативата беше поставено с Коледни и новогодишни изпълнения на деца от клуб „Празници и традиции” към Обединен детски комплекс- Благоевград. Гостите бяха поздравени от коледари и изпълнители от детска вокална формация „Мая”.

RabotilnicaДецата бяха приветствани от заместник-кмета по култура и хуманитарни дейности Христина Шопова, която благодари за доброто взаимодействие с Обединен детски комплекс и Център по изкуствата. „ За четвърта поредна година, Община Благоевград е домакин на Коледната работилница. Преди четири години, когато казахме, че тя трябва да бъде във фоайето на Общината, беше новост и експеримент, сега вече всички го приемат за традиция. Коледната работилница е една от най- хубавите в страната, а нашите деца са най- талантливи, най- умни и изработват най- хубавите неща.

Rabotilnica-2Аз ви пожелавам с откриването на работилницата, всичките наричания на малките коледарчета да се сбъднат за нашия град и за вашите домове, защото когато има повече добро около нас, тогава нещата се случват. Това е и слоганът на нашата коледна програма – „Сътвори Коледа“, за да може всички да сътворяваме, да даваме по нещо от себе си., тогава нещата ще станат по- хубави. Пожелавам на децата да направят невероятни неща, да ги поздравя за прекрасната програма и да продължаваме да доказваме, че благоевградските деца са най-красиви и най-талантливи“, каза в приветствено слово зам.-кметът Христина Шопова.

Rabotilnica-4Работилницата ще остане на партера на Общината до 18-ти декември, като в нея ще се включат над 1000 деца от различни школи и клубове към Център по изкуства, Обединен детски комплекс и учебните заведения. През всичките дни малчуганите ще показват своите умения и сръчност, изработвайки коледни картички, сурвачки и украси за елхата, пясъчни рисунки с коледно-новогодишни мотиви, сувенири др. Материалите, необходими за изработване на изделията в работилницата са осигурени от Община Благоевград. За участието на децата в работилницата е изготвен предварителен график, а тези, които не са заявили желание все още, могат да го направят по всяко време на инициативата. И тази година са подготвени много изненади за децата и техните родители. Традиционно изработените изделия ще бъдат изложени в благотворителен базар на площад „Г. Измирлиев“ на 20-ти декември.

Rabotilnica-3

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене