Благоевградският импресарио Георги Иванов доказа пред Топ Преса, че импресарската му фирма е законна

Импресариото Георги Иванов и Методи Байрактарски – зам.-главен редактор на Топ Преса се срещнаха днес. Импресариото доказа пред най-голямата Югозападна медия, че фирмата му е напълно законна.

JoroБивши колеги музиканти или завистлива конкуренция плюе по успешния бизнес на семейството?!

Fimka_Joro Ето какво сподели Импресариото:
– Фирмата ми е абсолютно законно работеща. Плащам си данъците и осигуровките към настоящ момент. Основната дейност е музикална, импресарска и организационна дейност. Включително и озвучаване на мероприятия, осветление, сцени. Всичко във сферата на музикалния бизнес, което може да се предложи по един или друг начин. Искам да уточня и това относно моите магазини… Аз, не съм работил в магазин TCM в Благоевград. Аз бях собственик на верига магазини TCM в Кюстендил, Сандански и Благоевград. Съпругата ми Фимка не работи в салон за разкрасяване, а е собственик на фирма, която се занимава с този бизнес. Не знам кой и защо се опитва да навреди на бизнеса ми. Защото това ми е основния бизнес, аз с това издържам семейството си и явно, че след като тръгнах устремено нагоре се появиха и хора които не харесват този успех.

То и баща ти беше импресарио, нали?
– Не само, да не забравяме, че баща ми Кирил Иванов е един от основателите на „Пирин Фолк” в гр. Сандански. За което е награден през 2012 година от кмета Антон Тотев, за постижения и принос към фестивала Пирин Фолк. Отделно е и известен композитор, дал много песни на Радио Благоевград и въобще на България. Една от неговите песни е “Прошки” на Георги Гоцев. И много се радвам, че Топ Преса подари два клипа на семейство Гочеви и че една от песните е “Прошки”. Семейството ми цял живот се е занимавало с музика. Майка ми беше педагог в III-то ОУ и се пенсионира, като такъв. И майка ми и баща ми работеха години наред в ансамбъл Пирин. Аз работех в Ара: Аудио-Видео с които имам издадени 2 албума и участие в компилации. Имам няколко видео клипа. През 2000 година прекратих отношенията си с фирмата, по моя преценка. Тогава реших да се занимавам отново в сферата на музиката, но като организатор и с баща ми правехме доста мащабни мероприятия.

С кои изпълнители сте работили?
– С много. Точна бройка не мога да кажа, защото са минали доста години. Това което мога да кажа е, че сме работили с най- популярните имена в България. Така, че аз смело мога да се нарека импресарио! А както знаеш “Импресарио” e в списъка на свободните професии и стига законно да плащаш данъците си и да си вписал тази услуга във фирмата си няма никаква пречка да се наречеш импресарио.

Мислиш ли, че този сигнал до Топ Преса е дело на конкуренцията?
– Аз не искам да правя реклама на конкуренцията, а и лично аз не знам коя е моята конкуренция. Учил съм се от хората, които са над мен, които уважавам много. Няма да споменавам имена, защото те не са от Благоевград. С тях сме в едни прекрасни отношения. Това са големи фирми занимаващи се с лазерно шоу с мащабни сценични осветления, озвучаване и организация на големи мероприятия. Аз смятам, че местен шоу бизнес няма. За шоу бизнес в България, само Слави Трифонов има право да говори и водещите музикални компании, които са 2-3 на брой. И въпреки това и тези фирми се задъхват в момента, защото в България пазара е много малък…

Цялото интервю четете в печатното издание на Топ Преса

 

Ivanov_Music

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене