Николина Чакърдъкова и семейството й!

Дори и за най – големите творци, връзката със семейството е най – важна. Ред е на поредицата ни „Деца и родители“. Днес представени са Николина Чакърдъкова и нейните деца!

Николина Чакърдъкова: Благодаря за поканата! Започвам от големия си син, Васко. Той е на 26 и малката ми дъщеричка Мария, която е на 22.

Всички познават майка Ви като голям професионалист и изпълнител. Представете я Вие

Васил Чакърдъков: Ако най – кратко трябва да опиша майка с две думи, те би били „строга, но справедлива“! Като майка, тя изключително много е държала на нашето възпитание , както и ни научи на първо място да бъдем полезни за себе си и да бъдем трудолюбиви, като винаги ни е казвала, че трябва да бъдеш полезен и за другите.

Мария Чакърдъкова: Мога да допълня, че майка ми, каквато е в професията, такава е и личния си живо. Както каза брат ми – строга, справедлива, изискваща, даваща, мотивираща, възпитаваща! Тя ме научи да не се страхувам да мечтая, да не се страхувам да си поставям големи цели.

Коя е детинската беля, която сте свършили?

Николина Чакърдъкова: Едно от нещата, които обичаше Васил като малък е да ходи на риболов. Беше ме страх да не се удави. Веднъж беше избягал с раничката и въдичката и то за „Никулден“ да ми налови шарани. Цял ден го търсехме, нямаше ДжиЕсЕми още, и когато си дойде с една усмивка, чудех се от къде да го почна. Той ми казва „Мамо, виж какво съм хванал за теб. Две рибки, за теб мамо, за Никулден“. Когато видях, че си дойде се успокоих и се разплаках, след което Васил ме попита „Мамо, защо плачеш, за мен ли плачеш?“, казвам „Не за мен си плача, ти ми причини болка!“ (смее се)

Имате ли други традиции и неща, освен музиката, на които сте искали да ги научите?

Николина Чакърдъкова: Между другото, музиката е последното нещо, с което искам да се занимават децата ми. Запалих ги по фолклора дотолкова, че да мечтаят! Аз съм мечтала да напълня „Арена Армеец“ и успях!

Дъщеря Ви пее. Предстои Ви концерт. Бихте ли я включили в програмата?

Николина Чакърдъкова: Мария ще участва на 17 декември в „Арена Армеец“!

Мария Чакърдъкова: Ще бъда с носия и ще посрещна всички гости на концерта. Ще ги настанявам между редовете за настроение, за разкож, да танцувам. Ще помагам с каквото мога.

Какви са Вашите отношения?

Васил Чакърдъков: Бих казал уравновесени, приятелски. Съществува и огромно уважение между нас!

Мария Чакърдъкова: Аз бих казала не отношения, а ЛЮБОВ!

Николина Чакърдъкова: Васил е космополитен. Но винаги съм искала едно от децата ми да остане в България, в Гоце Делчев, така както ние останахме и поехме отговорност за родителите си, които имат нуждата от нас!

 

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене