Румен Йончев: Тайните на политиците трябва да бъдат разкрити

румен йончев

Операция „Чисти ръце“ трябва да бъде разделителната линия оттук нататък – и в този, и в следващите парламенти. Това каза в интервю за предаването „Добро утро, България” на TВ7 депутатът Румен Йончев, който миналата седмица окончателно напусна Коалиция за България и заедно със Земеделския народен съюз се присъедини към ПП „България без цензура“.
Румен Йончев, който се ангажира да внесе в Народното събрание законопроекта за „Чисти ръце“, обясни, че е време за пълно отваряне на тайните на политиците. „Трябва да е ясно за всеки кой е, кой стои зад него, с какво разполага, откъде са парите му и как ги харчи“, заяви депутатът с уточнението, че това е задължително и за този парламент, и за следващите.
Българският парламент има крещяща нужда от център, аз ще започна да го градя още сега и се надявам да намеря още съмишленици, за да се извади тапата, обясни Йончев. Не може в българския парламент „Атака“ да решава какво ще се случва, категоричен е той.
Депутатът призна още, че създаването на парламентарна група не е самоцел, по-важното е да се съберат няколко съмишленици, които да оформят центъра в Народното събрание и да тушират напрежението в него.
Според Йончев, падането на правителството ще стане ясно на европейските избори. Той очаква след произнасянето на народа за избраниците му в Брюксел, „България без цензура“, ЗНС и ВМРО да имат легитимното право да искат оставка на кабинета и предсрочни парламентарни избори.

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене