Лидерката на ДПС – Петрич Атушка Маркова напусна зам. шефския пост в Държавната агенция по метрология, влезе в екипа на Агенция „Национална сигурност”

Петричанката Атушка Маркова вече не е заместник-председател на Държавната агенция за метрологичен и технически надзор. Тя е освободила поста по собствено желание, тъй като е преминала на друга работа в столицата, довериха източници за вестник „Струма”, близки до нея.

След като А. Маркова напусна, на нейно място има не един, а двама новоназначени заместник-председатели. Със заповед на министър-председателя Бойко Борисов, по предложение на министъра на икономиката Божидар Лукарски са назначени Митко Михайлов и Гавриел Апостолов за заместник-председатели на Държавната агенция за метрологичен и технически надзор.

Гавриел Апостолов e магистър по счетоводство и контрол и магистър по публична администрация. В периода 2012-2014 г. е бил заместник-председател на ДАМТН. Митко Михайлов e магистър по макроикономика от УНСС. Работил е като главен секретар на Държавната агенция по туризъм, съветник в Държавната агенция по горите и изпълнителен директор на летище Варна.

Както вестник  „Струма” писа, Атушка Маркова бе назначена за заместник-председател на Държавна агенция за метрологичен и технически надзор по времето на бившия премиер Пламен Орешарски. Преди това тя работеше в Министерството на регионалното развитие и благоустройството. Като заместник-председател на държавната агенция Атушка Маркова бе с ранг на заместник-министър. Тя е бивш общински съветник и лидер на ДПС в Петрич. Маркова бе и председател на местния парламент в южния град. Главен секретар на същата агенция продължава да е бившият кмет на Струмяни Валентин Чиликов.

Атушка Маркова вчера не бе открита за коментар. От няколко години тя живее и работи в София. Има две висши образования, следва трето. От свои източници вестник  „Струма” научи, че Атушка Маркова ще заеме пост в Агенция „Национална сигурност”.

struma.bg

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене