6 месеца затвор за дупничанин, клел полицаи и потрошил патрулка

Димитър К. от Дупница, който си позволи да кълне, плюе и обижда полицаи от районното управление, бе пратен за 6 месеца на топло в затвора в Бобов дол. Освен обидите, мъжът потрошил и патрулката на полицаите, които извършвали редовна проверка на изхода на Дупница. Наложената присъда е постановена от Дупнишки районен съд, в края на седмицата. Пред магистратите мъжът напълно призна вината си и сключи споразумение с прокуратурата, за да получи минималната присъда за двете криминални деяния.

Според документите по делото Димитър е извършил непристойни действия, грубо нарушаващи обществения ред. „Ега детето ти стане наркоман и я да му продавам”, са само част от отправените обиди към един от униформените. Последвал и опит да го наплюе в лицето. След като не успял, Димитър се разгневил, счупил с крак стъклото на задна дясна автомобилна врата на патрулката и се изплюл на волана. Веднага след случая последва 72-часово задържане за дупничанина, който имаше възможността да преосмисли действията си ареста.

„Декларирам, че се отказвам от разглеждане на делото по общия ред и че доброволно подписвам споразумението“. С тези думи Димитър се обърна към магистратите и получи една от най-леките присъди за двете си криминални деяния. /Монитор

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене