Заместник-кметът Валери Сарандев подписа договор за безвъзмездна финансова помощ за Местна инициативна група – Гоце Делчев

Местна инициативна група (МИГ) – Гоце Делчев,  сключи договор за безвъзмездна финансова помощ по Програмата за развитие на селските райони за периода 2014 – 2020 г. Договорът бе подписан днес от председателя на УС на МИГ и заместник-кмет на община Гоце Делчев Валери Сарандев. Партньори на МИГ – Гоце Делчев при реализацията на проекта ще бъдат публично-частни партньорства от общините Хаджидимово и Гърмен.

Стойността на проекта е 46 945,75 лв., която ще бъде осигурена от Програмата за развитие на селските райони 2014 – 2020 г., подкрепена от Европейския земеделски фонд за развитие на селските райони. Безвъзмездната финансова помощ за осъществяване на проекта, включва дейности за разработване на стратегия за Водено от общностите местно развитие (ВОМР), обучения, проучвания и анализи.

В рамките на проекта ще бъде разработена стратегия за Водено от общностите местно развитие, която обхваща всички населени места в общините Гоце Делчев, Гърмен и Хаджидимово. Ще бе създадена и нова МИГ на територията на трите общини. С изготвената по проекта стратегия,  създадената МИГ ще кандидатства за финансиране от Програмата за развитие на селските райони 2014 – 2020 г. в размер на 1,5 млн. евро. С тези средства ще се финансират проекти на земеделски производители, местни фирми, читалища и неправителствени организации. Допълнително МИГ ще може да привлича финансови средства и от другите оперативни програми.

 

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене