Кресна с нова празнична украса, Дядо Коледа пали светлините

Снимка: Община Кресна

За първи път Община Кресна организира тържествено запалване на светлините на коледната елха.

По инициатива на кмета Николай Георгиев на 7 декември ще грейне и изцяло новата празнична украса, която ще преобрази центъра на града и ще зареди с коледно настроение местните жители и гости.

Празничното събитие, което се очаква с интерес от малки и големи, ще започне от 17.30 часа в понеделник на площад „Кресненско въстание”.

Коледните светлини, с които ще бъде поставено началото на празниците „Коледни чудеса“, ще запали лично Дядо Коледа. Това е и голямата изненада, подготвена от общинското ръководство.

В празничната програма ще вземат участие ДТС „Веселяче” към НЧ „Култура-1932 г.“ и МФГ „Синаница”.

От 8-и до 18-и декември в Кресна отваря врати коледна работилница „Вълшебството на Коледа“, в която ще участват учениците от СОУ „Св. Паисий Хилендарски“.

Празничният календар на Община Кресна включва и благотворителен базар „Коледна ЧУДОтворителница“. Той ще започне на 18-и и ще продължи до 22 декември, като възпитаници на училището и децата от ЦДГ „Здраве“ ще изработват картички и сувенири. Със събраните средства ще бъдат зарадвани за Коледа деца в неравностойно положение.

Атрактивна изложба „Бяла Коледа“ с изделия на ученици ще бъде подредена на партера в сградата на общинската адмиистрация в Кресна на 18 декември.

На 22 декември от 17,30 часа ще бъде организиран голям празничен концерт под надслов „В очакване на Рождество Христово”. В него ще вземат участие ДТС „Веселяче”, ЖНР „Синаница”, МПГ „Синаница” и детски хор от СОУ „Св. П. Хилендарски”.

Навръх Коледа – 25 декември, общинското ръководство е подготвило изненада за най-малките жители на Кресна – „Поканете Дядо Коледа у дома“. Всички родители, които искат белобрадият старец да посети дома им и да зарадва децата с подаръци, е необходимо до 12,00 часа на 23 декември да занесат своите изненади в общинската администрация.

В периода от 28 до 31 декември коледният дух ще стигне и до самотните и социално слаби граждани в община Кресна, за които ще бъде организиран благотворителен обяд. На него домакини ще бъдат градоначалникът Николай Георгиев, заместниците му и председателят на Общинския съвет.

С тази инициатива, която от общинското ръководство се надяват да прерасне в традиция, кметът иска да засвидетелства своето уважение и внимание към хората в нужда и да им напомни, че на Коледа никой не е забравен и всеки има право да бъде щастлив.

 

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене