Днес организацията на глухите – Сандански ще се срещне с Неврокопския Митрополит в Гоце Делчев

Трети декември е Международен ден на хората с увреждания от 1992 година, когато Генералната асамблея на ООН го обявява официално с цел политиците и институциите да предприемат по-ефективни действия, с които да се гарантира достъпът до общата архитектурна среда на хората с увреждания, достъпът до общообразователната система и до общия пазар на труда.

Със съдействието на Община Сандански и кметът Кирил Котев и Неврокопската Митрополия днес Териториалната организация на глухите Сандански ще имат възможността да се срещнат с Негово Високопреосвещенство Неврокопския Митрополит Серафим в Гоце Делчев. Ще присъстват и на Спектакъл – концерт с участието на хора с увреден слух в град Гоце Делчев и ще посетят манастира в с. Хаджидимово „Св. Георги”.

В IIIОУ „Христо Ботев” учениците със специални образователни потребности организират тържество под наслов „Приятел бъди! Ръка протегни!” от 14.30 часа, а възрастните хора с психично разстройство от Центъра за настаняване от семеен тип в с. Петрово ще направят излет до Самуиловата крепост.

В Дневен център „Света Неделя” град Сандански в днешния ден предвиждат парти, а Националния алианс на хора с редки болести ще проведе на 5 и 6 декември в хотел „Свети Никола” обучителен семинар за медицинска, институционална и алтернативна помощ.

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене