Ексклузивно! Ние сме кмета! Явление: За първи път в България има кмет от 100 партии и с безброй много заместник-кметове и сиви кардинали! Кой управлява в Гърмен?

Ради МИЛЕНСКИ

Разбихме злото. Гърмен освободи от оковите на ДПС. Браво! Добрите победиха и    дойде време да управля­ват. Съби­рателният образ за революци­ята в община Гърмен се оказа кметицата Минка   Капитанова.

Дългогодиш­ната вярна заместник-кметица на ДПС и Ахмед Башев, неговият   злополучен „Франкенщайн”, сложен на кметското място, който му изяде гла­вата, успя да обе­дини около себе си елита на Гърмен и всички свои опо­ненти с една обща цел – да катурнат Башев завинаги от властта и за нейно­то съжаление… да управляват заедно. Времето за радост обаче  започва  да свършва и идва времето на упра­вленческо     напрежение. Защо мисля така? В борбата срещу „злото” Ба­шев и ДПС се включи мало и голямо с опозиционни настроения, но видимо не само за да мъсти за диктатурата, а за да се намърда във властта. Истината в Гърмен днес е тази – мало и голямо, кой­то подкрепи Минка, се опитва да кадрува, да яде парче от баницата, да уволнява и да назначава… Като започнем с прости даскали от градъ, но със селски произход, ми­нем през ли­дери на уж опозицион­ни партии, та дока­то стиг­нем до най-мал­кия дилър на   гла­сове, който претен­дира, ще се е овластил. Всеки иска да нареди свои хора на постове, да вземе не­щичко под ма­сата, да се пра­ви на велик… в Гърмен, ползвайки паролата „разбрал съм се с Минка!” Само ако знаеше Минка колко хора владеят община Гърмен. Само ако имаше представа.

Лек пример може да се даде с местните партийци от ГЕРБ, които загърбиха и партия, и идеи, само и само да я направят кметица, за да казват на определени места й задкулисно – ние управляваме в Гърмен. Каквото и да трябва, обръ­щайте се към нас.

Как да не съжалиш нова­та кметица Минка? Няма да й е лесно да овладее апетитите на всички тези, които я пожелаха. Днес тя е най-хубавата и най-хвалената в общината и всеки се стреми по-тлъстичко да оплюе Башев, за да й угоди. Но не за друго, а за да полу­чи лични дивиденти от уп­равника, от жената, която предаде и политически уби своя гуру – мразеният Ба­шев. Едно такова общест­вено съдружие с користни цели обаче няма да трае дълго.  На  никой  вече не му се иска да му се плаща с едно „благодаря за подкрепата” и „обичам ви”. Всеки ска „парсата” и „службичка”, всеки иска об­ществени поръчки и евти­ни общински имотчета… Съдружието няма да кара дълго и на Минка ще й се наложи да извади „бухалка­та”, за да разгони користни­те си любовчии около себе си. Няма да има избор. Си­гурен съм в това.

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене