Преглед на местния печат

„Вяра“

Тихомълком съветниците в Дупница си вдигнаха заплатите от 100 на 300 лв., промяната мина замаскирана в новия правилник, ОбС шефът Ивайло Константинов обяви, че се отказва от възнаграждението си

Предколедно съветниците си увеличиха тихомълком заплатите три пъти. Така вместо досегашните 100 лв. те вече ще вземат 300 лв. Новината лъсна в новия правилник за работа на общинските съветници, който е бил изготвен на предсесийни събирания и беше приет с абсолютно мнозинство на сесията в петък.

 

Закопчаха хотелиера Драго Кюстендилеца за бизнес с проститутки в Сандански

Собственикът на хотел „Пауталия” в Сандански Драго П., по-известен с прякора Кюстендилеца, бе арестуван от криминалистите в курортната община заедно със свой авер за търговия с жива плът. Задържането на двамата станало след отдавна преследвана схема, организирана от Драго и съучастника му.

 

Готвачът на Джордж Клуни – Лазар Лазаров, пое ресторант „Волга”, организира празничните банкети на Христо Ковачки и елита на Бобов дол

Готвачът на Джорджо Армани, Донатела Версаче, Джордж Клуни, Ерос Рамацоти – 50-годишният Лазар Лазаров от Бобов дол, е новият салонен управител на ресторант „Волга” в центъра на миньорския град. Той е назначен от управителя на „Въгледобив” – Бобов дол и дясна ръка на минния бос Христо Ковачки – Красимир Чаврагански. Лазар Лазаров е натоварен със задачата да намери нов персонал, за да може с нов екип да организира коледните и новогодишни празници за гостите на ресторанта.

 

Пенсионират полицай №1 в Петрич Иван Харизанов, колегата му Стоян Стойчев доволен на 386 лв.

Дългогодишният шеф на Районното управление на полицията в Петрич Иван Харизанов е депозирал молба за пенсионирането си  до министъра на вътрешните работи Румяна Бъчварова. Това е станало възможно чрез директора на областната полицейска дирекция в Благоевград комисар Росен Танушев. Иван Харизанов е натрупал над 20 години стаж в системата на МВР и най-вероятно заповедта му за пенсиониране ще бъде подписана до няколко дни, информират близки до него.

 

Ученик уби с БМВ Х5 майката на бизнесмена Георги Шимбов от Благоевград

18-годишен с книжка на 2 месеца уби майката на благоевградския бизнесмен Георги Шимбов. Младежът е изпаднал в нервна криза, след като научил, че е убил човек. Майката на благоевградския бизнесмен Георги Шимбов – Янка, загина в катастрофата в столичния квартал “Павлово“. Минути след инцидента репортер на вестник „Вяра“, случайно движел се по булеварда, засне потресаваща гледка на катастрофата. Движението на автомобилите не бе спряно. Автомобилите бяха отклонявани в насрещното платно.

 

Рехав протест в Дупница, шофьори: Ако знаехме, щяхме да излезем повече, хвърляме 377 лв. за стикер, гражданска, пътен данък, преглед, а колко е минималната заплата 

3-ма души на кръст протестираха в Дупница срещу увеличението н винетките. „Дупничани си бяха вкъщи, бяхме 3-ма-5-има души от Бобов дол, Радомир и Дупница”, негодуваха шофьори. Други обвиниха организаторите, че никъде не са оповестили предварително, че и Дупница ще въстане заедно с останалите градове в националния бунт или поне съобщението не е било масово разпространено. „Ако знаехме къде и в колко часа, щяхме да излезем.

E79 News

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене