Поредно кръчмарско меле в Сатовча, прибрали се от Англия гастарбайтери пребиха без причина 36-годишен мъж от Долен

Поредно пиянско меле заформиха в петък срещу събота в новооткрито заведение в Сатовча завърналите преди дни от Англия Стоян и Тодор Начеви. Към екшъна се присъединил и приятелят им Нури Каптиев. Тройката младежи с гастарбайтерско самочувствие се подквасили геройски и се впуснали в поредния си подвиг.

Те причакали да излезе от заведението 36-годишният Емил Маневски от съседното на село Сатовча Долен и го пребили без каквато и да е причина. Веднага на място е била извикана полиция и линейка от Спешния център в Сатовча. Пребитият мъж според очевидци вследствие на нанесения му побой бил с кървяща рана на главата и травми по тялото.

Пострадалият е бил транспортиран в МБАЛ „Иван Скендеров“ в Гоце Делчев, където му е оказана медицинска помощ и по негово желание е бил освободен за домашно лечение. След като изтрезнели, побойниците признали, че пребили човека по погрешка.

По случая е образувано досъдебно производство и работата по случая продължава, съобщиха от полицията в Гоце Делчев.

Двамата гастарбайтери Стоян и Тодор Начеви според разкази на сатовчанци тази година едва не провалили абитуриентския бал на випускниците от СОУ „Св. св. Кирил и Методий“. На 24 май тази година  към 20 часа, по време на дефилето на абитуриентите на общинския площад, пред близо 7000 души двамата подпийнали „англичани“ разиграли грозна сцена, в която бил замесен дори кметът на Осина Славчо Хаджиев.

Версията за майското меле в центъра на Сатовча бе, че синът на кмета Хаджиев се спречкал с пияната компания на Стоян и Тодор Начеви, защото хвърляли ориз по косите и тоалетите на момичетата. При направената им забележка групата на пияните гастарбайтери налетяла на бой. Синът на кмета повикал баща си, който заедно с други кметове на населени места в общината бил принуден да се намеси. Напрежението обаче бързо ескалирало и се стигнало до ръкопашен бой. Благодарение на бързата намеса на полицаите, масовият бой бил прекратен за минути.

АВТОР: INFOMREJA.BG

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене