Разложкият майстор по таекуон-до Славчо Рачев изведе до титла университетски отбор по таекуон-до в Ню Йорк

Разложкият майстор по таекуон-до Славчо Рачев /V дан/ изведе до титла женския отбор на Колумбийския университет в Ню Йорк.

Президентът на клуб „Чо Елит“ /Рз/ от началото на месеца е в САЩ и прие предложението на реномираното учебно заведение да консултира тима по олимпийската версия на корейския спорт.

Турнирът се проведе в Провидънс в лекоатлетическата зала на университета Браун. Участваха състезатели на повече от 20 студентски формации, предимно от централните и източните щати. Дамският отбор на Колумбийския университет триумфира в спаринга, където спечели пет победи по олимпийски правилник. Лидер на състава бе бившата национална състезателка на Мексико – 27-годишната Химена. Съотборничките й заслужиха медали и на форма /бой с виртуален противник/, но останаха без злато.  Попречи им доминацията на бостънския тим, чийто наставник бе националният треньор по форма на САЩ.

На финала в спаринга обаче тактическите указания на Сл. Рачев обаче свършиха отлична работа и бостънци трябваше да признаят превъзходството на Колумбийския университет. Неговите преподаватели споделиха, че това е най-големият успех на отборите им до момента, коментира Сл. Рачев.

Не знам дали е затова, че аз съм тук. Начинът на провеждане на състезанията е доста емоционален и ще ми бъде от полза след време да приложа същото ноу-хау в България сред студентите по таекуон-до, допълни шефът на „Чо Елит“, който утре е поканен на парти по случай спечелените отличия.Струма

pirinsko.com

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене