Топ ПРЕСА TV: Топ ПРЕСА в Сочи! Кореспондентът на Топ Преса Борис Анзов предава от Сочи

сочи

От Москва Борис АНЗОВКореспондент на Топ Преса

Общо разходи за Олимпиа­дата в Сочи възлиза на око­ло 214 млрд. Рубли.

Факти за злоупотреба със средства в изграждането на олимпийските обекти няма, каза вицепремиерът Дмитрий Козак на церемо­нията по откриването на Зимните олимпийски игри, която се проведе на 7 февру­ари 2014 г.

„Що се отнася до парите, разбиването на инвести­ционните разходи за изграж­дането… общо 99,0 милиар­да рубли и 114 млрд. рубли са извънбюджетни инвести­ции“, каза Козак.

Мнението  на хората за олимпиадата в Сочи

Олимпиадата е в полза на Сочи, и е добре дошла за развитие на спорта в Русия – там най-накрая направиха съ­временна кана­лизационна система, всичко преди това се изливаше в Черно море. Изградена е ог­ромна мрежа на всички ви­дове спортове – площадки, игрища, спортни дворци и трасе за Формула 1.

За Олимпиадата през 80-те е постро­ено цяло Олимписко Село. След I това в него се установяват млади семейства. Олимпиадата през 1980 ангажира повече от 200 000 души. Специално са пуснати в експлоатация 78 обекта. Сочи е още по- добре. Така че не всичко е откраднато. При такава ситуация в страната дори слънцето има петна. Мест­ните крадци откраднаха много пари. Но всичката тази изградена инфраструк­тура ще остане за хората.

Изцяло всичко е направе­но така, че да се покаже от­ново мощта и величеството на Русия по време на все­мирна криза.

Още когато на­шият самолет из­летя за Сочи, беше пълен със чуж­денци, а когато са­молетът започна да се снижава над летището в Сочи и през илюминаторите на самолета започнаха ясно да се очертават олимпийските обекти, целият са­молет възкликна „Уау!“.

Зимната олим­пиада при +21 градуса със суб­тропичен климат, палми на Черно море и уникални планини обърка мнението на чужденците. Корес­понден­тът ни в Москва Борис Анзов от всички питани чужденци харесва ли им организацията чу само похвали. Никой не каза лоша дума. Всичко е толкова добре организи­рано като се започне от многобройните добро­волци, организирани в помощ на олимпиадата, разхвърлени по спирки, паркове и целия град, винаги бяха готови да ви упътят на добър английски. Безплатни автобуси с олимпийска символи-планини платно до 3 часа през нощта, както и всички­те нови влакове, курсиращи от Сочи до Олим­пийския парк и Красна поляна. Всичко е безплатно и удобно.

Може би Западът не иска да вижда Русия икономи­чески силна и стабилна, за­вижда и затова бе цялата тази западна пропаганда от западните журналисти, че руснаците не си са свърши­ли работата както трябва. Показваха само негативи, по две тоалетни чинии във стая и не показаха цялата церемония по откриване­то на Зимните Олимпийски игри в Сочи.

 Борис Анзов

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене