От днес кметът Камбитов с 4-ма заместници!

С 36 гласа „за“ и 4 „въздържали“ се ОбС – Благоевград преди минути прие новата структура на кметската администрация, в която ще има четерима заместници на Атанас Камбитов.

Заместник-кмет по култура и хуманитарни дейности ства Христина Шопова, защото през предишния му мандат тя се е доказала като изключително активна в областта на културните и хуманитарни дейности в общината. Под нейното ръководство дирекция „Култура“ организира стотици мероприятия.

Заместник-кмет по финансите, което е нова длъжност, ще да бъде назначен Иво Николов, който от години работи в Общинска администрация като шеф на дирекция „Местни данъци и такси“.

Заместник-кмет по европейски проекти и програми ще бъде Зорница Кралева, която и в досегашния мандат заемаше тази длъжност. Новото е, че този отдел ще се увеличи от 9 на 13 души, заради огромния обем работа и очакваните проекти за милиони евро, които общината е амбицирана да осъществи през следващите четири години.

Заместник-кмет по сигурност и строителство ще бъде софиянецът Янко Янков. Той е доказан професионалист в сферата на строителството, от години управлява собствена консултантска фирма, занимаваща се с технически надзор. Бил е надзорник на някои от големите обекти, изградени в общината през предишния кметски мандат на Камбитов, такъв е наскоро откритият плувен басейн в двора на Осмо СОУ. Постът на зам. кмет на строителството в общината бе свободен през лятото от Антоанета Робева, която напусна по собствено желание.

Новата структура на общината предвижда още 10 места за кметски наместници за села и създаване на нова дирекция по европейските проекти с численост от 6 души. Кметът Камбитов се аргументира, че новата структура се налага заради големият обем на европейски проекти и инвестиции през следващите две години, които ще възлязат над 200 млн. лв.

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене