Преглед на местния печат

„Вяра”

Кибритлията бивш лесничей Георги Амбарков от село Бистрица разби главата на съселянина си Димитър Манев, пострадалият: Вбеси се, че не съм гласувал за него

Кибритлията бивш лесничей Георги Амбарков преби с лопата съселянина си от Бистрица Димитър Манев. 73-годишният мъж е с опасност за живота, след като е бил удрян с лопатата по главата. Черепът му е разбит, оказана му е медицинска помощ в Спешна помощ-Дупница. Травмата е жестока, лекарите са уплашени, тъй като не разполагат с необходимата медицинска техника.

Неуспели кандидати за кметове оглавиха важните постоянни комисии в минипарламента в Кюстендил: Емигрантът Ангел Ангелов от АБВ, банкерът Атанас Гергинов и електроинженерът Стоян Стоилов ще отговарят за финансите, стопанска дейност и устройството на територията

37-годишният Анген Ангелов, неуспял кандидат за кмет от АБВ, оглави най-важната комисия по бюджет, местни данъци и такси на минипарламента в Кюстендил. Той е семеен, с три деца, а неговата съпруга е американката Кейси. Семейството си дошло от САЩ преди 7 години. Ангелов е син на Борислав Ангелов, директор на Керамичния завод в село Драговищица и представител на „Руен холдинг”.

Окръжният съдия Узунов реши: 3000 лв. плати за свободата си   арестуваният с подкуп общинар Димитър Минчев от Петрич, имал диабет и болни у дома

Срещу 3000 лева парична гаранция освободиха арестувания с подкуп общинар Димитър Минчев от Петрич. Това реши на свое заседание Окръжен съд-Благоевград. Строителният техник бе доведен до съдебната зала с белезници, главата му беше наведена през цялото време. Пред залата го чакаше  дъщеря му, основен свидетел на делото.

Опасен път между Разлог и Белица троши автомобили, общината предвижда ремонт, ама напролет

Трасето на обходен път между Разлог и Белица е пропаднало на много места и създава опасност от аварии и произшествия, сигнализират граждани. Заради продължаващия ремонт на моста над река Глазне трафикът е пренасочен по обходен маршрут. Трасето обаче е пропаднало на много места, тъй като не е пригодно за подобно натоварване. Преди години обходният път е използван предимно от автомобили на горските стопанства. Поддържан е със средства от републиканския бюджет, а не с общински пари.

РЗС поиска отвод на съдия Шекерлийски, изпълнявал поръчки и гледал делото едностранчиво 

Лидерът на РЗС Яне Янев и шефът на правния отдел на партията адвокат Емил Василев поискаха отвод на съдия Иван Шекерлийски от Административен съд – Благоевград по делото за касиране на изборите в община Сандански.

E79 News

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене