Милан Богдански: ЧЕЗ трябва да се самосезира, да отстрани и обезопаси, своите съоръжения.

„Ние, като съветници трябва да си влизаме в ролята т.е. да се грижим за хората, за тяхната безопасност.

Това, което ми направи впечатление е: В центъра на Благоевград в буквалният център се натъкнах на съоръжения, които са на ЧЕЗ и са опасни за хората. Считам за мое задължение това нещо да го споделя с читателите на вестник Топ Преса и да покажа със снимков материал тези съоръженията с което се надявам ЧЕЗ да се самосезира и да ги отстрани и обезопаси.

На улица „Аргир Манасиев“ се вижда едно табло, което е заело почти половината част от тротоара. Наклонено е и не е укрепено. Виждат се поне три кабела, които са 380 волта и са открити в по-голямата си част и са откъм страна на тротоара. Всеки, който минава от там може да ги пипа, рита, сече или каквото прецени с тях.

cezТова е грубо нарушение по наредбата по която ЧЕЗ работи за безопасността. Това стои години наред. Другата нередност е на улица „Шишман” №1. Това също е в буквалния център на Благоевград. И там се вижда как кабелите са отсечени. Стърчат краища. Друг кабел минава през тротоара , през бордюра , поставен ей така незнайно за къде, необезопасен. Това грубо потъпкване на безопасността към обществото, за мен е недопустимо.

cez-2Ако ЧЕЗ не се сезира и не обезопаси тези неща, разбира се ще търся и други лостове, като общински съветник чрез общината, чрез кмета. Ние да сезираме тази институция за тази своя небрежност“.

Целия материал четете в печатното издание на Топ Преса

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене