Пенсионер от Бобов дол се сдоби с условна присъда и глоба от 500 лв. за кражба на ток

Снимка: ЧЕЗ

Пенсионер от Бобов дол получи 3-годишна условна присъда и глоба в размер на 500 лв., след като срещу него беше повдигнато обвинение за кражба на ел.енергия. Решението за това взе състав на Районен съд – Дупница, председателстван от съдия Ели Скоклева.

В документите по делото се посочва, че в началото на месец юли 2014 г. в Бобов дол възрастният мъж е манипулирал електромера към дома си, премахнал е пломбата на уреда и допълнително е поставил друг проводник. С това си деяние той е създал условия за непълно отчитане на потребената електрическа енергия. Престъплението е по чл. 234в, ал. 1 от НК.

Отделно от това Районният съд в Дупница реши възрастният мъж да заплати и разноските по делото в размер на 60 лв. Присъдата може да се обжалва и протестира в 15-дневен срок пред Кюстендилски окръжен съд.

Подобни манипулации на електромерите бяха установени в Дупница и Кюстендил. Нарушителите бяха предимно от ромски произход, които на практика няма как да платят сметките си или наложена глоба от съда.

АВТОР: INFOMREJA.BG

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене