(обновена) Премиерът Борисов откри новия закрит плувен басейн в Благоевград

Премиерът Бойко Борисов, министърът на регионалното развитие и благоустройството Лиляна Павлова, на спорта Красен Кралев, кметът на Благоевград Атанас Камбитов, председателят на ОбС Радослав Тасков, евродепутатът Андрей Новаков, народният представител Даниела Савеклиева и областният управител Бисер Михайлов откриха новия закрит плувен басейн с олимпийски размери и спортни площадки в двора на VIII СОУ в Благоевград.

116342-basein-otkrivane-borisov-kambitov-pavlova-kralev-03

„Сигурен съм, че ще имаме много, много успехи. Сигурен съм, че сред нас са бъдещите Таня Богомилова и Петър Стойчев. Сигурен съм, че ще се гордеем с вас като българи. Пожелавам ви много успехи!“, каза градоначалникът Камбитов при откриване на басейна.

Министърът на регионалното развитие и благоустройството Лиляна Павлова увери, че инвестициите в Благоевград ще продължат.

„Скъпи преподаватели и деца, желая ви с хъс и ентусиазъм да ползвате новата придобивка. Уверявам ви МРРБ ще продължи да подкрепя развитието и благоустрояването на Благоевград. Всички училища в Благоевград, всички детски градини бяха санирани и ремонтирани по програмата за регионално развитие. В новата програма сме предвидили 43 милиона за нови инвестиции в Благоевград с тях ще обновим сградния фонд, публичните сгради, градския транспорт, градска среда, всичко това, което ще доразвие и ще направи Благоевград още по-прекрасно място. Пожелавам да пазите придобивките, градът да разцъфва, да има повече работа и заетост, а ние ще помагаме с каквото можем“, каза още министър Павлова

Министърът на младежта и спорта Красен Кралев изрази надежда, че бъдещите олимпийски шампиони ще бъдат и от Благоевград.

„Днес е голям празник за българския спорт, защото той се сдоби с още един храм на плуването. Дано от Благоевград повече деца да се включат към този спорт, който е един от фундаменталните за България. Дано следващите олимпийски шампиони в Токио да бъдат и от Благоевград. Дано повече и повече деца да бъдат ангажирани с плуването“, каза още Красен Кралев.

„Кметът дойде при мен и ми каза: „Имаме плувци нямаме басейн….“ Мисля че това, което имате в момента, ще направи шампиони. Няма по-приятно от детския смях и глъч. Винаги е имало таланти, а като гледам игрищата и санираните училища мисля, че Благоевград се развива добре.

Искам да ви помоля да запомните – Вече първите санирани блокове станаха готови, догодина по това време всичко това, което виждате сега олюпено ще бъда санирано и ново. Аз съжалявам, че много не се обръща внимание на това“, каза още премиерът Борисов.

Той направи и сравнение с цената на винетките.

„Те излизат по около 8 лв. на месец, а по близо 7-8000 лв. на апартамент държавата подарява на благоевградчани като им ремонтира и обновява блоковете“, допълни Бойко Борисов.

Автор: Станислава Христова, E79 News

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене