Главният секретар на община Петрич Туфчо Сандъкчиев се върна на работа, отказва да напусне

Главният секретар на община Петрич Туфчо Сандъкчиев няма да освободи поста по собствено желание, стана ясно вчера в ранния следобед. Новият кмет Димитър Бръчков бил категоричен, че със Сандъкчиев няма да работи и той не може да е част от бъдещия му екип. Сегашният главен секретар Сандъкчиев обаче бил категоричен, че няма да си подава оставката. Както е известно, той е държавен служител и ако сам не си тръгне, следващата стъпка е уволнение.

До дни, след приемането и влизането в сила на новата структура на Общинската администрация, Сандъкчиев ще бъде отстранен, а той ще обжалва уволнението си в съда, стана ясно още вчера. Подобен развой имаше преди години с бившия секретар на общината Златинка Зикова, няколко пъти тогава вече бившият кмет Вельо Илиев я уволняваше, а съдът я възстановяваше. В крайна сметка тя осъди общината за поредицата уволнения, получи няколко десетки хиляди лева и отиде на друга работа извън общината. На нейно място дойде Туфчо Сандъкчиев. Този сценарий се очаква да се повтори.

За наследник на Сандъкчиев се спряга името на Велко Велев, той е председател на групата общински съветници от партия ГЕРБ. След влизането в сила на новата структура на Общинската администрация ще бъде обявен конкурс за поста главен секретар.

Както вестник „Струма“ писа, двама от заместник-кметовете вече са известни – адвокат Илко Стоянов от Благоевград ще поеме финансите, а зам. кмет по ТСУ става строителният инженер Минка Салагьорова, нещатен сътрудник в Комисията по регионално развитие на Народното събрание. Името на третия заместник-кмет по хуманитарните дейности още е неясно, но със сигурност поне той ще е местен.

Кметът Димитър Бръчков не огласява още името на третия си заместник, но това щял да бъде експерт и ще отговаря за ресора образование, култура, туризъм и спорт. Спрягат се няколко имена – на Нина Попова, тя е педагог, председател е на сдружение „Заедно можем повече“, тя беше в листата на партия ГЕРБ за общински съветници. Другото име е това на Невянко Цанев, директор на ПГМЕТ „Юрий Гагарин“ – Петрич. Спряга се и името на Илиана Попова от местната коалиция „Заедно за промяната“, оглавявана от бизнесдамата Добринка Бацанова. Тиражира се и името на служителя в Общинска администрация Нако Манастарлиев, който, както писа вестник „Струма“, се оплака, че главният секретар Сандъкчиев го е заплашвал, заради което Сандъкчиев бе арестуван показно и така бе елиминиран от изборния процес.

За нито един от тях няма официално потвърждение. Струма

pirinsko.com

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене