Броени дни до концерт-спектакъла на Нешка Робева в Благоевград

По-малко от две седмици остават до уникалния концерт-спектакъл на трупата на Нешка Робева в Благоевград. Жители и гости на областния център ще станат свидетели на неповторимото шоу на 29 ноември от 19:00 часа в зала „Скаптопара“. В него ще вземе участие един от най-популярните ансамбли „Русска рома”, който е добре познат на българската публика през последните десет години. Трупата гастролира с огромен успех в САЩ, Канада, Франция, Германия, Италия, Испания, Латвия, Сенегал и Хърватия. Благоевградските зрители ще могат да се потопят в света на циганското изкуство, под пленителните звуци на седем струнни китари и цигулки.

В репертоара на трупата са включени много лирически романси и популярни мелодии от последните им четири самостоятелни албума, които създават неповторима атмосфера на неподправена радост. В програмата ще участва Иво Папазов–Ибряма, който е единственият български музикант, удостоен с награда на BBC и обявен за най-добрия кларинетист в света.

Концерт-спектакълът на Нешка Робева и приятели е част от националното турне, което се провежда в общо 11 града по повод 15 години от основаване на трупата на Нешка Робева. През 2001 г. с огромен успех, българска трупа стъпва на сцената на Бродуей със спектакъла „Два свята”. През годините два от спектаклите са удостоени в Москва с Голямата награда и Златен диплом „Золотой Витязь”.

Билети за спектакъла могат да бъдат закупени на касата на ДТ „Никола Вапцаров“ – Благоевград, както и в мрежата на Ивентим. Организатори на турнето са „Жокер Медиа” и „Нешънъл Арт”. На 29 ноември, в деня на грандиозното шоу, билети ще могат да бъдат закупени и на място пред зала „Скаптопара“.

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене