РОМСКАТА ВЕНДЕТА В ДУПНИЦА: Тежко раненият Л. Димитров издъхна

35-годишният Любомир Димитров, който пострада в зверско меле между два ромски клана в Дупница, издъхна в петък.

Както struma.bg писа, в края на септември роми от кв. „Гиздова махала” и техни събратя от кв. „Спартак“, по-известен като Горна махала, вдигнаха на крак полицията след яко меле с брадви и колове. В кървавата свада най-тежко пострада Любомир Димитров, той бе приет в болница „Токуда” в София с разбит череп.

Версията на жителите на „Гиздова махала” е, че хора на един от заможните роми в „Горна махала” – Евгени Янев-Ладимото са извикали младежи от ромска сватба в ресторант в центъра на Дупница и се сбили, сред които бил и един от синовете на Калин Георгиев. По същото време имало сватба и  в квартал „Горна махала”. Калин заедно с двама роднини отишъл да се разбере с Ладимото да се спрат непрекъснатите побоища и дрязги между ромите от двата квартала. Евгени Янев-Ладимото е един от тарторите в „Горна махала”. Занимава се със строителство. Развихрил се скандал и Калин Георгиев получил няколко удара от роми от „Горна махала”. В „Горна махала” пък коментираха, че Калин Георгиев, афектиран, се върнал на сватбата и организирал хората си и с 3 микробуса, въоръжени с ножове, секири, тесли и други предмети се изсипали в центъра на „Горна махала”, където са разположени магазини и кафенета.

По-късно К. Георгиев бе задържан за разпит и освободен.
Любомир Димитров е син на Димитър Димитров, който се занимава със строителство. На предишните кметски избори през 2011 г. беше кандидат за кмет на Дупница от ДПС.

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене