ОИЦ Благоевград се включва в националната информационна кампания „ЗАЕДНО ЗА СЪПРИЧАСТНОСТТА“

Експертите на Областен информационен център – Благоевград поставиха днес началото на националната информационна кампания „ЗАЕДНО ЗА СЪПРИЧАСТНОСТТА“ на територията на Благоевградска област. Кампанията ще се проведе в периода 16 – 20 ноември 2015 г. Целта на инициативата е представителите на уязвимите групи да бъдат информирани за възможностите, които ще им предоставя Оперативна програма „Развитие на човешките ресурси“ в периода 2014-2020 г.

За постигането на тази цел, мрежата от ОИЦ на територията на цялата страна работи в партньорство с Български червен кръст, общините  и Управляващият орган на ОП „Развитие на човешките ресурси“. Оперативна програма за развитие на човешките ресурси, в допълнение към стартиращата Програма за храни, ще предостави редица съпътстващи мерки за подкрепа на социалното включване на уязвимите групи лица. 

„Идеята ни е да запознаем доброволците от БЧК, служители от общински администрации и представители на други партньорски неправителствени организации, работещи в подкрепа на уязвими и социално слаби групи, с актуална информация за възможностите, които ще предоставя Оперативната програма на обслужваните от тях целеви групи. Вярваме, че именно чрез тези служители, информацията ще достигне до уязвимите групи и те ще могат да се възползват от възможностите, които ОПРЧР 2014 2020 г. предоставя“, сподели експертът от ОИЦ – Благоевград Елена Михова на проведената днес на тази тема пресконференция.

В рамките на националната кампания служителите на Областен информационен център – Благоевград ще проведат поредица от информационни срещи на територията на Пиринско за представяне на текущи и предстоящи за отваряне процедури по ОПРЧР, насочени към подобряване възможностите за включване на пазара на труда, социално включване, предоставяне на услуги в дома, обучения и др. На тези срещи ще бъдат обхванати всички общини на областта. За участие в тях са поканени координатори на Оперативната програма за храни, финансирана от Фонда за европейско подпомагане на най-нуждаещите се лица, доброволци на БЧК, общински служители и НПО, работещи с уязвимите групи, служители в центрове за социални услуги. Те ще бъдат запознати с актуална информация за предстоящи процедури, от които могат да се възползват представители на целевите им групи.

 

Информационните срещи по места ще се проведат при следния график:

Благоевград 17.11.2015 г. от 13:30 часа –Офис на ОИЦинформационна среща за общините Благоевград и Симитли

Гоце Делчев – 18.11.2015 г. от 13:30 часа – Зала на ОбА – информационна среща за община Гоце Делчев

Гърмен – 18.11.2015 г. от 10:00м часа – Зала на ОбА – Информационна среща за общините Гърмен, Хаджидимово, Сатовча

Разлог – 19.11.2015 г. от 10:00 часа – Зала на сдружение „Дестинация Разлог“ – Информационна среща за общините Разлог и Банско

Белица – 19.11.2015 г. от 13:30 часа – Зала на ТИЦ – Информационна среща за общините Белица и Якоруда

Сандански – 20.11.2015 г. от 10:00 часа – Зала на МИГ – Информационна среща за общините Сандански, Струмяни, Кресна

Петрич – 20.11.2015 г. от 13:30 часа – Зала на ОбА – Информационна среща за община Петрич

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене