15 ноември – Световен ден за възпоменание на жертвите при пътни произшествия

С резолюция на Асамблеята на Организацията на Обединените нации от 2005 година всяка трета неделя на ноември е обявена за Световен ден за възпоменание на жертвите при пътно-транспортните произшествия. На този ден в редица страни по света се отдава почит и внимание към загиналите и пострадалите.

Голяма част от пътните инциденти са предотвратими и по този начин могат да се спасят много животи. Има смисъл да се инвестира в обучението, възпитанието и дисциплинирането на участниците в движението, в инвестирането в пътната инфраструктура, техническата поддръжка на автомобилите, подготовката по оказване на долекарска и специализирана помощ на пострадалите.

Нека на този ден почетем паметта на загиналите в пътни инциденти, нека изразим своите съболезнования към семействата им. Нека благодарим на всички, които оказват съдействие и помощ на пострадалите и се борят за техния живот.

Водачи, изберете разумната скорост на движение, спазвайте правилата, ползвайте обезопасителните системи и не шофирайте под въздействие на алкохол и упойващи вещества. 

Нека всички участници в движението проявим повече толерантност, уважение и предвидливост, за да намалим предпоставките за нещастията по пътищата.

E79 News

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене