ГОЛЯМАТА ПОЛИТИЧЕСКА ИЗНЕНАДА! Благоевградският адвокат Илко Стоянов в сондажи за зам. кмет на Петрич

Благоевградският адвокат Илко Стоянов е един от потенциалните заместник-кметове в община Петрич. Това е голямата политическа изненада, която е на път да поднесе новоизбраният кмет от ГЕРБ Димитър Бръчков. Вчера Илко Стоянов е забелязан в кметството в Петрич, което потвърди информацията, че е поканен на разговори за формиране на управленския екип.

Според източници на „Струма“ новият градоначалник ще се стреми да наложи експертно управление, като привлече специалисти в областта на местното управление, юристи и финансисти. Кръгът ще бъде разширен и с хора извън Петрич, като по този начин ще се разчупят местните стереотипи.

Освен благоевградския адвокат Илко Стоянов в Петрич на разговори с кмета е била и дама от София, която също се очаква да е зам. кмет по ТСУ. Двамата са присъствали вчера на срещите на кмета Д. Бръчков със служителите в общината по отдели.

Вероятността Илко Стоянов да бъде един от хората в управленския екип в Петрич е напълно реалистична, защото има опит в местното самоуправление. Той бе избран за общински съветник в ОбС – Благоевград за втори път от партия „Глас народен“ и с гласовете, които получи, успя да вкара и колежката си адвокат Цвета Рангелова в местния парламент. Освен богатия юридически опит на адвокат с кантори в Благоевград и София Илко Стоянов е квалифициран и в областта на европроектите, което е безспорно предимство в професионалната му визитка. В случай че стане част от кметския екип в Петрич, няма пречка да остане и общински съветник в Благоевград, тъй като двете позиции не са несъвместими. Пример в тази посока е гербаджията Кирил Укев, който беше хем председател на ОбС – Струмяни, хем директор на ОС „Земеделие“. На Илко Стоянов обаче ще му се наложи да преустанови адвокатската си практика, макар и временно.

Вчера – петък, 13-и, заместник-кметът по хуманитарните дейности на община Петрич д-р Николай Георгиев подаде оставката си. Тя бе разписана от новия кмет на общината Димитър Бръчков.

За Бръчков вчера бе първият му работен ден, той пристигна в сградата на Общинска администрация преди 8 часа. Служителите го посрещнаха във фоайето на кметската сграда с букети цветя и му пожелаха успех в работата като градоначалник. Димитър Бръчков благодари за сърдечното посрещане и също пожела ползотворна работа в името на хората от община Петрич.

След тази официална част кметът се срещна с д-р Николай Георгиев, който освен заместник-кмет по хуманитарните дейности бе и временно изпълняващ длъжността кмет по времето на предизборната кампания. След разговора д-р Георгиев депозира оставката си.

Преди дни оставка връчи и другият заместник-кмет по ТСУ – Христо Георгиев. Завчера той положи клетва като общински съветник от коалиция „Народен съюз“. Третият заместник-кмет Христо Батев – по финансите, до ранния следобед вчера не бе подал оставка. Той щял да води разговор с кмета Димитър Бръчков и след това също ще освободи мястото си.

В сградата на Общината администрация бе и депутатът от ГЕРБ Димитър Танев. Прави впечатление, че той е неотлъчно до новоизбрания кмет Д. Бръчков.

През следващите дни Д. Бръчков ще предложи на Общинския съвет нова структура на Общинската администрация и ще се разбере дали Илко Стоянов и столичанката влизат в екипа му.

struma.bg

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене