Преглед на местния печат

„Вяра“

Оцелелият в катастрофата в Яхиново Милчо Паликарски отключи черквата „Св. Богородица” и запали кандилата, майката Елизабета: Детето ми излезе от комата навръх молебена с чудотворната икона на Божията майка в Дупница

16-годишният Милчо Паликарски, който в началото на м. май бе тежко ранен в кървавата катастрофа край с. Яхиново, запали кандилата на черквата „Покров на св. Богородица” (известна като „Св. Богородица”) в Дупница, където вчера бе честван денят на св. Мина.

Йорданка Каленичкова става омбудсман на Бобов дол, Елеонора Христова – зам.-председател на ОбС

Желязната лейди на Бобов дол Йорданка Каленичкова става омбудсман в миньорския град. Предложението е на новия кмет на града Елза Величкова. „Каленичкова е изключителен професионалист, администратор, оратор и има необходимите качества за поста”, категорични са членове на БДЦ – партията победител в отминалите избори в миньорския град.

Изненадващо назначение! Шефът на белодробната болница д-р Александров стана губернатор на Перник

Директорът на белодробната болница д-р Александър Александров е новият областен управител на Перник. След като вчера досегашният титуляр Ирена Соколова отново влезе в Народното събрание и положи клетва като депутат на мястото на спечелилата кметските избори д-р Вяра Церовска, областтта се сдоби с още един медик на ръководен пост.

Назначиха пиарката Севделина Ковачева за зам.-кмет на Перник, бившият футболист Йордан Павлов поема здравеопазването

Новият кмет на община Перник д-р Вяра Церовска представи своя екип, с който ще управлява през идните четири години. Зам.-кметовете ще са четирима. Трима от назначените вчера замове не са нови лица в управленската структура. И в кабинета на д-р Вяра Церовска Владислав Караилиев ще продължи да води ресора „Инфраструктура и ТСУ”. Досегашният главен секретар на общинската администрация – юристът Денислав Захариев, поема направлението „Икономическа политика и евроинтеграция”.

Съпругата на бившия кмет на Сапарева баня Сашо Иванов – Силвия, внесе в касата на общината 35 000 лв. данъци 

Съпругата на бившия кмет на Сапарева баня Силвия Иванова е внесла в касата на общината преди броени дни 35 000 лв. Парите представляват данъци и такси на фирмата, която управлява – „Сима” ООД. Силвия Иванова управлява фирма за производство на бетон и бетонни изделия в съдружие с Моника Минчева. Двете дами стоят начело на фирмата повече от 20 години.

E79 News

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене