Ужаси в Бобов Дол! Затворници пропищяха ексклузивно пред Топ ПРЕСА

Затворници в Бобов Дол: Хранят ни със свинско за Байрама, псуват ни “Мама ти да е*а помашка”, пием кална вода от пром ишлен водопровод, плащаме баснословни суми за продуктите в лавката, пише Югозападният таблоид „Топ ПРЕСА“.

СИГНАЛ 1

 

 

До Костадин Марков

СИГНАЛ – ЖАЛБА

От

л/св. Илиян Георгиев Миланов

4-та група затвора гр. Бобов дол

Г-н Редактор, с този сигнал, и след като прочетох статията „Ужасите на затвора Бобов дол” от брой 32/21.VІІІ.2015 г., в която се споменава и побоят, който бе нанесен върху четирима българи от 10 роми по поръчка на Славчо Игов, искам да уточня, че ромите бяха повече от 20 човека, а не 10, защото аз бях един от четиримата пребити. Въпреки множеството жалби до институциите, случаят се потули, защото преди да бъдем пребити, висш служител от НОС бе на гости в килията на Славчо и пиха кафе. След побоя същият този служител отново бе на гости на Славчо, все едно са в някой бар и имат среща като бизнес партньори, а не са – лишен от свобода и служител. Същият този служител е човекът, който носеше телефоните на Славчо. Тези мои твърдения могат да бъдат подкрепени от лишения от свобода (л/св.) Красимир Красимиров Мутиев, който е държал (укривал) телефоните и СИМ картите на Славчо и лично е направил кафетата на срещата му със служителя от НОС.Print0013

Самоличността и подробности за срещата Красимир и аз ще разкрием, ако бъдем извикани и посетени от ваш репортер. Също така, масова практика е Администрацията да укрива и унищожава наши жалби и молби, които не са в неин интерес, с цел да си оправят нещата (да си измият насраните гъзове) и едва тогава ги пускат, та като дойде проверка – да им е изрядно всичко. А някои дори не се пускат въобще. Това се случи с две мои жалби до Министерството на правосъдието, които пуснах през юни месец и за които ми бе издаден и изходящ номер. След като не получих отговор, изпратих запитване в запечатан плик до МП дали са постъпвали жалби от мен с дадените ми изходящи номера. На 1.ІХ.2015 г. получих отговор (официален документ), че мои жалби не са получавани в МП и по тази причина ще заведа дело в Административен съд. Ще се опитам в няколко реда да дам яснота и се надявам, чрез вашия вестник, да дам по-голяма гласност на абсурдите, нарушенията и незаконните действия от страна на Администрацията спрямо нас.Print0026

Умишлено ни наказват със скалъпени нарушения с цел да не ни пращат в ТПО и пускат предсрочно. Това е с цел да държат колкото е възможно повече п/св. в затвора, за да се отпуска по-висок бюджет от ГДИН и МП, защото с по-високия бюджет и по-лесно да се заделят пари за някой джоб.

Умишлено цените на лавката са безбожно завишени и то на стоки с фиксирани цени, защото ГДИН и Администрацията незабавно прибира голям процент от печалбата, плюс това – всеки месец ни удържат (взимат, крадат) от личните ни средства (пари), които са ни по картите за лавка и телефон по 0.30-0.40 лв. Все едно си плащаме данък, но за какво и какъв?!

Направете си сами сметката – при 400-500 л/св. каква сума влиза ежемесечно в нечий джоб, въпреки че всеки месец изкарват с камион желязото от бившето ТПО и стопанския двор, като по този начин пак си докарват доста добри доходи и вместо да се оправят нещата и хигиенно-битовите условия, те се влошават. Изкарват на работа само техни хора и тези, които могат да си платят, въпреки че са наказвани, ги изкарват на работа и то щатна. Като примери ще дам:Print0027

  1. Димчо Страхилов Страхилов, който бе един от наемниците на Славчо Игов, които ни пребиха. След множество карцери и след като бе изолиран в наказателна килия по чл. 120 от ЗИНЗС, веднага след излизането му от изолацията, бе назначен на работа като свръзка на тежкия копидор 1-ва група и когато се опита да внесе телефон, го спряха от работа, без да бъде наказан, и го пратиха в 8-ма група, където изнасили и преби въпросното момче от статията от бр. 32.
  2. Иван Георгиев Василев, който миналата година наръга с шило друг л/св, и след като излезе от изолатора, където бе изолиран по чл. 120 от ЗИНЗС, бе изкаран на работа в столовата. На 10.VІІ.2015 г. се опита да наръга Емил Янков Иванов, и въпреки всичко това, продължават да го държат в нашата група, понеже е градски на Режимния ни началник и е поставено лице на Администрацията.Print0028
  3. Ивайло Методиев Иванов, който, след като не се завърна от домашен отпуск в определения ден и час и си излежа карцера, го „наказаха” с изкарване на работа като свръзка на портала.
  4. Димитър Георгиев Зашев, след като го хванаха с телефон и след като излезе от карцера, го назначиха на работа като лавкаджия.
  5. Петър Георгиев Иванов, преведен от затвора Враца тук, по наказание и с вътрешна присъда, с множество карцери тук, го назначиха на работа в кухнята.

Върху нас постоянно се упражнява физически и психически тормоз с насилие от страна на НОС и л/св, които са поставени лица и провокатори.

Наскоро л/св Васил Черешаров обяви гладна стачка, защото не му бе разрешено да си вземе хляба от столовата, и когато поиска да излезе на каре, го оковаха в белезници и се опитаха да го инжектират, по техните думи, с успокоително, за да му мине желанието за престой на открито (каре), след като го бяха набили доста добре и порядъчно.Print0029

Умишлено ни забраняват да си изнасяме хляба от столовата дори и когато имаме здравословен проблем в определения час, за да може повече хляб и храна да се изхвърля в казана, нали трябва за наша сметка някой служител да си нахрани прасетата. Въпреки ужасния и силен зъбобол, който имах, не ми бе позволено да си взема хляба, а когато се опитах, за да го запазя за по-късно, когато ще съм в състояние да се храня, ми пуснаха докладна и бях наказан. Бях наказан за това, че исках да се нахраня, а не да си лягам гладен, както в повечето случаи голям брой от нас си лягаме гладни. Иззеха ни личните лъжици и по този начин ни принудиха да се храним с едни  и същи прибори 400-500 човека, а между нас има болни от инфекциозни болести, хепатит, туберкулоза, СПИН и др.

От една година няма цивилен готвач, а л/св приготвят и отговарят за качеството и количеството на храната, като постоянно ни ощетяват с грамажа.Print0030

На 24.ХІІ.2014 г., на Бъдни вечер, ни дадоха сурови сърми и когато отказахме да ядем тая помия, ни дадоха консерви Русенско, които бяха с неясен срок на годност, защото на другия ден голям брой от нас имаха стомашни проблеми и болки.

Години наред пием вода от промишлен водопровод, която е кална, с отвратителен вкус и мирис, и често се случва да има и насекоми, но когато няколко човека им заведохме дела, ни бе казано, че ще идват да вземат проби от водата.Print0031

На 13 и 14.VІ. изкараха хора да демонтират промишления водопровод при положение, че събота и неделя няма лекар, но нали трябваше да прикрият, че с години ни тровят с водата за пиене.

Тук е утвърдена практиката да се назначават на работа служители по т. нар. схема на шуробаджанащината, защото почти всички служители са роднини и близки и превърнаха това място тук не в затвор, а в ЧАСТЕН КОНЦЛАГЕР. Наказват ни за по една ябълка и кора хляб, за да не можем да претендираме за работа, да ходим в ТПО и то ни наказват с Административни наказания, които не подлежат на обжалване в съда, защото ще отпаднат. Можем да ги обжалваме единствено пред ГДИН, където не ги отменят, защото нали знаете, че „гарван гарвано око не вади”.Print0032

Искрено се надявам, че сигналът ми ще бъде публикуван и по този начин обществото ще бъде запознато с небивалиците и терора, който се упражнява ежедневно върху нас лишените от свобода, които се намираме не в място за превъзпитание, а в концлагер.

Декларирам, че съм съгласен да се разкрие самоличността ми като подател на този сигнал – жалба, който ще изпратя чрез мой близък отвън, когато успея, защото, ако го пусна чрез Началника, няма да стигне до вас.

Изпращам касови бележки и етикети на част от стоките, закупени от лавката. Също така и Заповед за наказание за две ябълки.

СИГНАЛ 2

 

 

Уважаеми журналисти,

 

Искам да ви сигнализирам за безброй нарушения и отнемане на човешките права в затвора в гр. Бобов дол, също така и лишаването на лишени от свобода от мюсюлманска религия и изучаване на Свещения Коран.

Със съгласието на следните лишени от свобода:

  1. Красимир Красимиров Мутиев;
  2. Илиан Миланов;
  3. Васил Черешаров,

Писахме молби до Главна Дирекция Изпълнения Наказанията гр. София, за да ни бъде осигурена стая за изповядване на мюсюлманска религия и изучаване на Свещения Коран. След като получихме отговор от Главна Дирекция, в който ни уведомяват, че няма да има проблем – разрешават ни и са писали писмо до Главното мюфтийство-гр. София, да ни подсигурят имам, писахме молби до началника на затвора да ни бъде сменено менюто за храна. Вместо свинско месо, в манджите да ни слагат пилешко или овнешко. Точно за свещения празник Курбан Байрам ни хранеха умишлено със свински манджи. За нас това е нарушаване на човешките ни права.

Завели сме дела срещу тях в Административен съд – гр. Кюстендил, за мръсната вода, която пием с години, за стая за удължени свиждания, няма телефонен апарат в коридора на 4-та гр., а би трябвало да има като във всички останали отряди, за обиди и клевети от страна на служители в Бобовдолския затвор.zatvor

Ето един пример с Красимир Красимиров Мутиев. Той беше обиден и псуван от офицер Илчо Гюшков със следните думи: „Мама ти да е*а помашка”. Това е на расова основа, месеци наред с другите момчета сме наказвани умишлено за една ябълка, едно парче хляб, което ни се полага, че го изнасяме от столовата. Това всичко е умишлено заради това, че си търсим правата и сме завели дела.

На 24.11.2015 г. сме на дело в Административен съд – гр. Кюстендил.

Моля ви, за вашето съдействие! Има и други много важни неща да кажем, ако ни посетите на посочената дата в Кюстендил на делото.

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене