Адвокатът на Ембака: Не знам къде е бил през тези месеци и не ме интересува, ще го защитавам от сърце

Близо 4 месеца мъжът, обвинен, че е убил работник на магистрала „Струма“ се укриваше от правосъдието. Този понеделник обаче Емил Първанов – Ембака реши сам да се предаде в прокуратурата и беше задържан за 72 часа. Не знам къде е бил той през тези месеци и не ме интересува къде е бил. Това няма значение за делото“, заяви в студиото на „Здравей, България“ адвокатът му Марин Марковски и призна:

„Ще го защитавам от сърце, ще пледираме за неизбежна самоотбрана“.  „Първанов е бил преследван от другия мъж и дори на няколко пъти автомобилът му е бил ударен“, твърди защитникът.

Това, че си пазач на един строителен обект не означава, че трябва да преследваш една кола и да я засичаш по доста опасен начин. Когато е стигнал Първанов, работникът му чупи предното стъкло на автомобила с палка, посегнал е да удари и жената на Първанов. Със същата палка той тръгва да удари моя клиент по главата“, коментира адвокат Марин Марковски.

На 26 юни тази година Емил Първанов преби до смърт работника Николай Чивиев, защото не е пуснал автомобила му по забранен за движение участък, където все още се е полагал асфалт. Ембака беше обявен за международно издирване, след като се укри непосредствено след извършване на престъплението. Предстои прокуратурата да внесе искане за постоянна мярка за неотклонение задържане под стража.

Източник: СТРУМА

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене