„Пирин“ удържа „Лудогорец“ в Разград

Пирин Благоевград успя да удържи шампиона Лудогорец в Разград. Двубоят на „Лудогорец Арена“ приключи без победител – 0:0, а домакините бяха водени от Георги Дерменджиев, който вчера замени подалия оставка Едуард Ераносян.

Очаквано двубоят започна с териториално предимство за домакините. Още в петата минутаЛудогорец стигна до първата си чиста ситуация в мача. Марселиньо получи топката на левия фланг, с лекота преодоля двама бранители наПирин и пусна пас към Клаудиу Кешеру, който дебнеше на границата на вратарскто поле, но Александър Башлиев внимаваше и изпревари нападателят на домакините.

Отговорът на „орлетата“ обаче не закъсня. В 11-ата минута „Пирин“ бяха съвсем близо до откриване на резултата. След изпълнение на тъч отляво, топката бе продължена към Маркиньос, който незабавно стреля, топката се отби в крака на Керчев, а след това срещна и десния страничен стълб. След изпълнението на корнера, Сандев бе оставен непокрит, овладя топката и стреля, но високо над вратата.

В 18-ата минута Витиня пробва далечен шут, но младият вратар на гостите Костов плонжира и изби.Лудогорец продължи да държи инициативата в мача, но така и не успя да намери верния път към гола. Клаудиу Кешеру, Вандерсон и Витиня имаха добри възможности да се разпишат, но късметът и отличната игра на стража Костов, запазиха вратата на Пирин суха.

През втората част играта се води изцяло в половината на благоевградчани, като футболистите на Наджи Шенсой действаха предимно на контраатака.

Още в 55-ата минута Марселиньо получи шанс да стреля от пряк свободен удар и въпреки неудобната позиция за пряк обстрел, успя да прати топката в напречната греда.

До края на срещата Кешару изпусна още три отлични положения. В самия край на 5-минутното продължения домакините получиха шанс да изпълнят пряк свободен удар от границата на наказателното поле, фронтално пред вратата на Костов. Кешару обаче прати за втори път топката в напречната греда. 

Така „Лудогорец“ и „Пирин“ не успяха да си отбележат гол и разделиха по 1 точка. Разградчани вече са с актив от 25 и заемат трето място във временното класиране. „Пирин“ е последен с 6 точки.

E79 News

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене