Георги Батев: Да бъда общински съветник е голяма отговорност за мен!

Близо седмица след изборите, новоизбраният общински съветник в Община Сандански – Георги Батев от „Движение 21”, се съгласи да сподели вижданията и нагласите си за предстоящата работа в полза на обществото.

Г-н Батев, как се почувствахте след като разбрахте, че сте избран за съветник?
– За нашата млада структура, резултатът е повече от задоволителен. Успяхме да поставим основите на „Движение 21” в община Сандански. Искам искрено да благодаря на всички наши съграждани и на хората по селата, които гласувайки за нас, доказаха, че не се влияят от пари и заплахи. Листата ни за съветници бе най-младата, средна възраст около 30 години, което само по себе си е показател, че структурата ни ще разчита на млади и образовани хора. А, относно моите чувства, разбира се, че съм щастлив, тъй като смятам да бъда една градивна опозиция на задаващото се мнозинство в общинския съвет. Смятам, че без реална опозиция, всяка една власт е обречена на гибел. Разбира се, когато има предложения, които са в полза на обществото ще дам своята подкрепа. Надявам се, такива да бъдат по-голямата част!

Кои са основните приоритети на новото управление в Община Сандански според вас?
Според мен, първата стъпка за начален тласък на града е разбирателството и диалогичността. За да успеем да вървим напред, трябва много добре да си направим сметката как и в чия полза ще се работи. Сандански е град с огромен потенциал. Нееднократно съм заявил, че има няколко проекта, които ще бъдат от голяма полза за развитието на града ни. Смятам упорито да предлагам поне един от тях и надявам се да срещна съгласие и разбиране сред колегите си и сред новия кмет на община Сандански. Лично за мен, приоритет номер 1 трябва да бъде откриването на нови работни места за хората от всички възрасти – без да визираме само младите или по-възрастната част от населението. Важно е също така да съхраним изграденото досега от Андон Тотев, тъй като не е никак малко. Тази седмица дочух разни слухове по града, че се готвят да приватизират УВЕКС и Стройкомтранс – и двете към настоящия момент са общински дружества и аз ще настоявам на всяка цена да останат такива. Град Сандански не трябва да се остави в ръцете на една групичка от хора, които здраво са се приготвили да плячкосват.

Цялото интервю четете в печатното издание на Топ Преса

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене