Класация: Банско е най-евтиният ски курорт в Европа

Официално сезонът ще бъде открит на 12 декември

Банско е най-достъпният ски курорт в Европа за идващия сезон, според в. „Дейли телеграф“. Изданието се позовава на класация, чиито автори са проучили 42 направления за зимен туризъм. За критерии е взета стойността на седмичен престой (лифт карти, наем за екипировка и изхранване на 4-членно семейство) за периода 15 декември 2015 – 15 април 2016 г. В Банско пакетът излиза 1279 британски лири, което е 4 пъти по-евтино от най-скъпия курорт Цермат (Швейцария). Банско за втори път оглавява класацията, като за една година цените са паднали с 352 паунда. На второ място е Сочи (Русия), а на трето – Кранска Гора (Словения).

Ако температурите паднат трайно под нулата в края на месеца, то със сигурност ще може да се прави изкуствен сняг и ски у нас ще се карат за 8 декември. Кабинката в Банско ще работи от 1 декември, а пистите веднага щом времето го позволява, заяви Иван Обрейков, маркетинг директор на „Юлен“. Официално сезонът ще бъде открит на 12 декември.

Изпълнителният директор на „Пампорово“ АД Мариан Беляков заяви, че ски при тях ще се карат при първа възможност. Сериозен наплив от фенове на ските се очакват в Пампорово и Боровец от 8 до 14 февруари, когато там ще са състезанията от европейската купа. По време на турската ваканция през януари ще се пръска по шевовете Пампорово. много добри са и записванията от Русия и Великобритания, каза Калин Драганов от УС на Асоциацията на туроператорите и туристическите агенти.

standartnews.com

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене