Семейството на Димитър Саватинов: Бъди жив и здрав и все така упорит! Чакаме приза „Най – силния мъж на света“

Българинът доби правото си на участие в това престижно състезание, след като през годината показа изключителна форма и отлични резултати, оставяйки само веднъж извън челната тройка на състезанията, които са всъщност квалификации за първенството. Американските експерти оцениха по достойнство представянето на Димитър Саватинов и го определиха като много добър атлет. За разлика от предишните години, когато дисциплините бяха 6, тази година участниците мериха сили в 5, за сметка обаче на по – сериозните изпитания в тях. Българинът показа отлични резултати във всички дисциплини и си заслужи правото да бъде признат за най – силния мъж на Америка за втори път.

Веднага след провеждането на състезанието, неврокопчанинът заяви, че започва подготовка за надпреварата „Най – силен мъж на света“ и амбицията му е да се нареди сред най – добрите. Победата на шампиона бе посрещната с хиляди поздравления от приятели и близки. Най – щастливи обаче са неговото семейство.

Ана Саватинова, майка: Гордея се със сина си! Само напред и да стане първи в света. Спортува от 6 клас, като първо започна с футбол, след това тренира борба. В момента, в който замина за Америка, се запали по този спорт и резултатите са налице! Господ да е с него!

Мария Саватинова, сестра: Ние сме най – щастливото семейство. Знаем колко труд му коства да стигне до тук. Вече чакаме да стане най – силен в света. Той се подготвя без треньор, съвсем случайно, като на шега се беше явил на едно състезание при  непрофесионалисти и видя, че може повече от тях, запали се и реши да се занимава професионално. През 2013  взе професионална карта, и е първия българин, който професионално се състезава за най – силните мъже на света. Особени благодарности към кмета Владимир Москов, който много помага с финансова помощ, което е много важно. Без него нямаше да се справим, тъй като неговата подготовка е страшно скъпа. За да достигне неговите цели се изисква много. Да е жив и здрав и все толкова упорит.

Племенничката му: Гордея се с моя вуйчо, трябва да е най силен. Пожелавам му да стане най – силния в света и да е жив и здрав.

Миналата година Димитър Саватинов бе отличен с наградата „Спортист на Годината“ в родния си град.

ТВ „ЗАПАД“

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене