Шестима ученици от ЕГ „Д-р Петър Берон“ със стипендии в различни области

Шестима ученици от ЕГ „Д-р Петър Берон“ спечелиха стипендии в различни области по проекта „1000 стипендии” към Фондация „Комунитас”. Както ИНФОМРЕЖА първа съобщи, Станислава Ризова завоюва изключителна стипендия в областта „Театрално и филмово изкуство”. Ученичката от 12 клас е автор и режисьор на две постановки.

В областта „Литература” основни стипендии печелят Велислав Иванов – 12 клас, Георги Христов – 11клас, Надежда Иванова – 8 клас, Елина Иванова от 11 клас печели поощрителна стипендия.

Литературните успехи на Велислав, Георги и Елина са безспорни, доказани през годините с многобройни призови места на областни и национални олимпиади и състезания по български език и литература. Творческото вдъхновение и словото са тяхното „оръжие”, с което в духа на будителската епоха изразяват своята активна гражданска позиция, разкриват своя талант и вдъхновение. Георги и Елина са стипендианти в националня конкурс за втора поредна година.

Основна стипендия в областта „Физика и астрономия” печели и Томислав Скандалиев – ученик от 9 клас на Езикова гимназия. Младият физик изобретател също доказва знанията си в областта за втора поредна година.

Проектът „1000 стипендии” е национален конкурс за ученици от 6-и до 11-и клас, като в него може да се включи всеки ученик от тази възрастова група. За участието е необходимо под формата на есе да представи знанията и разсъжденията си по предмета, в който се чувства най-уверен. Националният конкурс се провежда в два етапа – първият кръг представлява разглеждане и преценка на кандидатурите, а с достигналите до втори кръг се провеждат индивидуални интервюта.

www.infomreja.bg

 

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене