С 25 гласа Р. Тасков отново стана председател на ОбС-Благоевград

BL_OBS-3С мнозонство от 25 гласа Радослав Тасков бе избран за председател на ОбС-Благоевград. Той ще ръковорди местния парламент за трети път.

За мен е висока чест да бъда избран за председател на Общински съвет – Благоевград от първия път – нещо, което досега не се е случвало в историята на ОбС. Благодаря на онези, които ме подкрепиха и повярваха в мен. Благодаря и на онези, които имаха самочувствието и смелостта да представят кандидатурите си за председател. Общински съвет е институцията, от която се очаква наистина да бъдем органа на местното самоуправление, да бъдем представителите на гражданите, които са ни гласували доверие и да защитаваме техните интереси“, каза в словото си новоизбраният председател на ОбС Благоевград Радослав Тасков.

BL_OBS-2Още трима кандидати се кандидатираха за председателското място – Андон Тодоров, издигнат от ПП „Партия на зелените“, Калоян Ханджийски, предложен от Реформаторския блок и Гергана Янчева от БСП. Те получиха съответно – 4 гласа за Тодоров, 5 за Ханджийски и 2 за Янчева. В урната бяха пуснати пет невалидни бюлетини.

След като избраха ръководство на Общинския съвет местните парламентаристи гласуваха и седемчленна комисия за изготвяне на правилника. Първата тържествена сесия завърши с коктейл.

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене