Изявление от ГЕРБ – ГЪРМЕН (СНИМКИ)

Уважаеми господа от ТОП ПРЕСА,
Тъй като в една от последните си статии по отношение на ГЕРБ- Гърмен прочетох, че чакате опровержения по отношение на неверните информации, които пишете, реших да взема отношение, въпреки резервите, които имам към вашата медия.
Казвам се Верхад Ислямов и съм общински координатор на ГЕРБ- Гърмен.1
1. Бяхте писали, че ГЕРБ Гърмен е срам за партията на Б.Борисов, веднага след приключването на Първи тур. Питам Ви защо, г-н Светослав Борисов? По отношение на резултатите, които получихме за кмет на община наистина не се наредихме сред балотажа, но нека не забравяме, тежестта на положението в нашата община, където 3 месеца имаше протести по отношение на кв. Кремиковци и много хора бяха неудовлетворени от резултатите, които бяха постигнати по въпроса. Това директно работеше против ГЕРБ. В самото с. Гърмен бяха издигнати 2 листи- на РБ и Ново начало за Гърмен. Искам да се знае, че организацията на ГЕРБ в самото село Гърмен е най-голяма по численост и това неминуемо даде негативни резултати за изборите. Въпреки това, нашата листа получи 1620 гласа и 4 съвенически места в местния парламент- само с 1 по-малко от ДПС. При това се нареждаме като втора политическа сила в общината. В много от населените места тотално разбиваме ДПС, например в Дебрен- за първи път от 25 години насам водим на ДПС със 131 гласа, водим и в селата Скребатно, Крушево, Марчево. По отношение на кметовете на кметства- имаме 6 избрани кмета- Балдево, Марчево, Скребатно, Крушево, Огняново/ съвместно с РБ/ и Горно Дряново, в сравнение с ДПС- 3. Предтои ни още 1 нов избор в Хвостяне, където съм сигурен че ще победим. Наистина не успяхме с нашия кандидат за общински кмет, но резултатите ни не са лоши-1109 гласа при положение, че кандидатите бяха 5. Искам да заявя, че ние бяхме оценени от централното и областното ръководство на ГЕРБ и получиме отлична оценка.
2. Тодор Тодоров пише, че сме се „провалили катастрофално” и пита къде ще се скрием след тази катастрофа. И още, че не съм могъл да се свържа със застъпниците и членовете на комисиите си. Искам да Ви „светна”, че в комисиите имахме 15 председатели и 6 секретари, както и 41 членове и 21 застъпника. Всички те работиха честно и всеотдайно както на 1 така и на 2 тур. Радваме се на 1 клон от ДПС? Кой е този клон? Нима ние не направихме показно занятие за всички в общината, а и извън нея за политически компромиси и толерантно отношение между хората и партиите в общината? Въпреки провокациите на ДПС, че е ненормално „бивши врагове” като мен и Минка Капитанова, не само аз, но и всички наши членове показаха достойно и отговорно, чисто по европейски, поведение на изборите, заставайки на точна позиция и посока на развитие.3
3. Свтослав Борисов ни пита къде сме се скрили ГЕРБ- Гърмен! От какво и защо да се крием? Като отговорна медия/ каквато претендирате да сте/, би трябвало да потърсите мен и нашето ръководство за коментари, след като искате да пишете неверните си пасквили! Позвънете, попитайте, пък тогава пишете. Пишете, че сме играли хора по площадите, в момента, когато много от тези, които ги нямаше на изборите изразиха всенародната любов към новоизбраната кметица, а лично аз като председател на секция 5 и десетки от нашите членове се тълпяхме с чувалите пред ОИК посред нощите! Ако Вашите политически анализатори смятат представянето на ГЕРБ в Гърмен като „потресаващи загуби” то ми кажете кой тук има „потресаващи успехи”….или поне си замълчете. Ние не сме против комуникацията с медиите, но искаме медиите да си гледат тяхната работа, а не да пречат на развитието на демократичните процеси, които текат в една сложна община като нашата. Помагайте а не пречете. А най много ще ни помогнете, като ни оставите на мира, т.е. ще ни помогнете като не ни пречите. С най-голямо удоволствие Ви изпращам таблиците, които сме подготвили за анализ на изборите. Но нека се анализира , а не конкретизира нещо, което липсва в тях. И преди да говорим- да помислим, а преди да пишем, да поработим!

С по желания за здраве, точност и добронамереност- Верхад Ислямов

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене