Кметът Вельо Илиев за отказания диспут с кандидата на ГЕРБ

Мога да кажа, че съм разочарован от пропусната възможност да дебатираме пред очите на петричани по основните проблеми на града и по програмите си. Мога да кажа, че и петричани са разочаровани. Разбирам опонента си – много по-лесно е да подхвърляш манипулативни реплики, да се криеш зад голямото име на ГЕРБ, или да пращаш местния депутат да ти раздава листовките и да ти върши черната работа.  Какъв е човекът, който се страхува да се изправи очи в очи с опонента си и да повтори пред него клеветите си – нека гражданите на Петрич сами си направят изводите и – най-вече – искат ли такъв човек да е начело на общината.

Аз използвам възможността да кажа, че търпението ми е на път да се изчерпи. През цялата кампания бяхме изключително позитивни, не се уморих да повтарям, че единствените ни противници са проблемите на петричани. В замяна получихме от представителя на ГЕРБ „видими резултати“ – опити по служебен път да бъдем заличени от участие в изборите, арести, натиск и плашене на избирателите, регистриране на коалиция-менте, повтаряща моето име с цел да обърка избирателите. Неслучайно гласовете подадени за листата на коалиция  „За нашия Вельо“ са четири пъти по-малко от тези, подадени за кмет. Да, успяхте да излъжете част от съгражданите ми веднъж, но колко дълго смятате, че ще можете да ги лъжете? Мъдрите хора казват – можеш да лъжеш малко хора дълго време, или много хора за кратко време, но не можеш да лъжеш много хора за дълго време. Аз съм четири мандата кмет на община Петрич, познавам почти поименно всеки жител, както на града, така и на най-отдалеченото село, познавам семействата им, познавам проблемите им.    Ако не бяха безпрецедентно лошо проведените избори, заради които почти всички партии в общината искат  отмяната им, вероятно щях да спечеля убедително още на първи тур. Но в тази надпревара исках да чуя идеи за града, програми, ясни ангажименти за проекти. Чух клюки и клевети по свой адрес, постоянно бях обвиняван във всякакви зависимости, но мълчах, защото смятам, че това е добър тон и че истинският мъж, особено истинският мъж от нашия роден край, не писка. И сега ще кажа на опонента си само едно – разбира страха Ви, господин Бръчков. Дано и петричани ви разберат. А що се отнася до зависимостите – готов съм по всяко време, в която лаборатория кажете, двамата да се подложим на анализ за наркотична зависимост, както и на детектор на лъжата за всякакви други зависимости.

Можеше да на се налага да Ви пиша тези редове, ако се бяхме видели очи в очи пред очите на петричани. Това не стана по ваша вина.

Пожелавам ви успех на изборите, а на своите съграждани казвам само едно: неделята ще мине, всички ще продължим да живеем в един и същи град и е хубаво да можем да се гледаме в очите, като се срещаме.

 

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене