„Движение 21“: Благоевград има нужда от дългосрочна икономическа стратегия

Благоевград има нужда от дългосрочна икономическа стратегия, чрез която да се справи с безработицата и липсата на достатъчно ивнестиции. Това е и причината един от основните приоритети на „Движение 21“ да е развитието на малкия и средния бизнес в региона. Само по този начин може да са осигури заетост и доходи за областта.
Сред другите приоритети на партията с лидер Татяна Дончева са превръщането на Благоевград в модерен университетски и туристически център. За това трябва да се работи в посока на привличане на инвеститори в областта на туризма и разработване на ски център „Бодрост“. Той е изходен пункт за маршрути в Рила планина, които са добре маркирани и водят до национално известни природни обекти.

Lista_AnevaОт „Движение 21“ смятат още, че трябва да се възроди електрониката като промишленост в града и завода за компютърни платки отново да заработи. Всяка година гимназията по електротехника и електроника произвежда специалисти, които биха могли да останат и да работят в родния си град.
“Целта ни е да решаваме реалните проблеми на хората, като започнем от улицата и квартала, в който живеем. Това може да стане единствено с общите усилия на всички благоевградчани. Затова и мотото ни е Отборът на квартала. Движение 21 е платформа за участие на гражданското общество в политиката, за влизане на нови хора в нея“, заяви водачът на листата адвокат Албина Анева.

Целия материал четете в печатното издание на Топ Преса /от 23 до 29 Октомври 2015 г./

21

Bayraktarski_TopPresa

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене