Лидерът на ПП „Партия на зелените“ Андон Тодоров: Призовавам хората да гласуват за малките партии, те са близо до тях и им помагат, те са коректива

„Не можеш да излъжеш хората, те лесно разбират кой е техният човек, човекът който могат да срещнат всеки ден, за да реши проблемите им“, категоричен е Тодоров

1-DonchoГ-н Тодоров как виждате политическата обстановка в община Благоевград? И какво е мястото на ПП „Партия на зелените“ в нея?
– Ние в „Партия на зелените“ не се наричаме политици, ние се наричаме защитници на хората в община Благоевград. Големите партии са тези, които ни докараха дотук, но хората се усетиха и разбраха, че трябва да гласуват за малките партии. Показателни в това отношение са резултатите от предишните парламентарни избори. Видяхме колко малки партии влязоха и именно благодарение на тях се взеха разумни решения, които „отлепиха“ България от дъното.
Моделът с една, две или три партии не е добър, трябва да има повече но по-малки партии, които да изпълняват ролята на коректив. И нашата партия- „Партия на зелените“, с № 28 в интегралната бюлетина, е именно такава.

А как бихте коментирали факта, че в досегашния Общински съвет имаше хора, които проспиваха сесиите или изобщо не присъстваха на тях?
– Няма да говоря, както за бившите, така и за бъдещите колеги. Хората сами могат да преценят за кого са гласували и кой е спазил обещанията си. А след като някои колеги са избирани за повече от един мандат е ясно, че те са работили в полза на хората и са успели да спечелят тяхното доверие.

 Doncho-2Каква е Вашата равносметка за изминалия мандат и за какво ще се борите в бъдещия местен парламент?
– През изминалия мандат внесохме редица граждански подписки, свързани с облагородяването на междублокови пространства, изграждането на детски площадки и всички те бяха изпълнени Помогнахме за приемането на проекта за изграждане на депо. Имайте предвид, че това не е никак малко, тъй като ние работим за благоевградчани само от един мандат.
От тук нататък ние ще се борим за създаването на еконспекция, даже вече имаме входирано предложение по този въпрос, освен това ще продължаваме да внасяме редица предложения свързани с облагородяването на други междублокови пространства и изграждането на нови детски площадки. Бихме искали да предложим на кмета и колегите от новия Общински съвет, да се ремонтират двата басейна в Шесто СОУ „Иван Вазов“ и 11 ОУ „Христо Ботев“, за които не трябват кой знае колко средства. Ще подкрепим инициативата на Българския Червен кръст за задължителни часове по плуване. Ще настояваме за изграждането на така необходимия подлез към квартал „Грамада“, който ще реши проблема с движението в участъка. Ще държим за осигуряването на повече кошчета за боклук в центъра и кварталите, за повече пейки, за по-добре осветени улици. Освен това проблемът с каруците, движещи се по центъра трябва да бъде решен, това трябва да бъде забранено и да се сложи ред.

Защо решихте да не издигате свой претендент за кмет на Благоевград?
– Ние не издигнахме наш кандидат за кмет на Благоевград, защото подкрепяме идеите и начина на работа на д-р Атанас Камбитов. Като човек, който е работил в бизнеса , той много добре знае какви са проблемите в тази сфера, знае как да работи с хората, знае как да ги ръководи и да ги мотивира. Очевидно, е, че програмата на г-н Камбитов е перспективна и работи. Забележете, че прогнозите за следващата година са в община Благоевград да постъпят средства възлизащи на 170 милиона, а чрез Интегрирания план за градско възстановяване и развитие /ИПГВР, до 2020г. в местната хазна ще влязат още над 400 млн. лева.
Естествено ние от „Партия на зелените“ сме заложили и нашите изисквания от нашата програма и след като г-н Камбитов ги споделя и подкрепя, няма как дългосрочната ни и взаимна подкрепа да не е налице. Тук искам за пореден път да подчертая, че ние заставаме зад личността Камбитов, не зад политическа партия ГЕРБ.

Цялото интервю четете в печатното издание на Топ Преса /от 23 до 29 Октомври 2015 г./

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене