НА ВНИМАНИЕТО НА ПРОКУРАТУРАТА – Шокираща смърт: Лекар от Спешен център – Благоевград даде „валидол“ на бивша танцьорка от ансамбъл „Пирин“, отказа да я качи в линейката и тя издъхна

Започва разследване на безхаберното отношение на лекар, има ли лекарска грешка? Следим случая! 

61-годишната Ст. Руйчева, издъхна в понеделник срещу вторник, след посещение на лекар от Спешен център, извикан в дома й. Шокираща й смърт буквално срази близките и и всички, които я познават. Руйчева, която е дългогодишна танцьорка, пенсионер от ансамбъл „Пирин“, имала стягане в гърдите и болка и семейството й извикало центъра.

Пристигнал млад, гологлав лекар, който безхаберно заявил, че и няма нищо, дал и валидол и отказал да я вземе с линейката, или да направи животоспасяваща инжекция. На молбите на съпруга й, да се направи нещо, защото тя е зле, лекарят отговорил „На нервна почва е, да вземе валидол под езика“ и си тръгнал. Посещението е записано в 01.30 часа, около 5 сутринта във вторник жената издъхнала.

Семейството й е шокирано, ужасено от лекарското безхаберие. Незабавно са пуснали жалба до прокуратурата за разследване на обстоятелствата, довели до смъртта на жената. По-страшното е, че тя не е имала предшестващи заболявания, които да са нелечими.

Има ли лекарска грешка, ще установи стартиралото разследване. Ще съобщим резултатите от аутопсията и ще следим случая. Ще съобщим името на лекаря, „оказал“ спешна помощ на благоевградчанката. Очаквайте подробности.

www.struma.com

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене