Банка съди тризначката, победител в „Биг брадър“- Любов

Снимка Фейсбук

Тя взела потребителски кредит и престанала да си плаща вноските по него

Тризначките Вяра, Надежда и Любов поискаха от съда да им назначи служебен адвокат по делото, което им заведе продуцентът на „Биг брадър“ Никола Тупарев, с мотива,че нямат финансови възможности за платен адвокат. Тупарев ги даде на съд, след като бил наклеветен в телевизионно предаване,че им „пращал женени мъже и искал да ги прати като проститутки в Лондон,че били поръчани за Монако“ и прочее, пише вестник „Струма“.

Арията на клеветата бе подета от хора в различни електронни сайтове, което разстроило сериозно столичния продуцент. Авторитетът и добрата му репутация на мениджър били накърнени, а честта и достойнството му засегнати от това, че бил представен като непочтен и престъпник, при положение,че никога не е осъждан. Той предпочете да заведе дело – не частно наказателно дело, а гражданско – за увреждане, по член 45 от Закона за задълженията и договорите. Като обезщетение за преживените негативни емоции и психологически стрес той претендира за 20 000 лева.

Делото предстои да се разгледа от съдия Таня Маркова, която е изискала справка за доходите, имущественото и въобще за материалното състояние на 30-годишните тризначки, за да прецени дали се нуждаят от служебен адвокат.

Междувременно стана ясно ясно,че вече е определена датата за първото заседание по гражданско дело, което заведе благоевградският бизнесмен Венцислав Шалявски срещу Надежда Станчева. Той заведе иск срещу нея по Закона за задълженията и договорите заради сумата от 2650 лева, представляващи главница по договор за заем, която двамата сключили на 27 април тази година. Тогава той и дал заем от 2900 лева с уговорката да го върне в едномесечен срок. На 1 юни Надежда му върнала 250 лева, а 2650 останали непогасени.

В Районен съд -Благоевград има и трето дело по Закона за задълженията и договорите, което е насрочена срещу една от тризначките- Любов Станчева. Искът е депозиран от юрисконсулта на „БНП Париба“ Даниела Вълчева заради просрочен кредит. През декември 2013 година банката дала потребителски кредит в размер на 1248 лв, която Любов следвало да върне на 24 месечни вноски по 85 лева. Тя преустановила плащането на 20 март 2014 година и получила покана за доброволно погасяване на кредита, която била изпратена по куриер.След като и това дело не дало резултат банката завела дело и претендира за 2004 лева, към която сума влизат лихви за забава.

Любов е дала отговор до съда, в който пише,че това не е вярно, без да конкретизира какво точно има предвид. /БЛИЦ

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене