„Ученическо хранене“ отваря ресторант на 3-ия етаж в ГУМ-Дупница

първан дангов

Общинското дружество „Ученическо хранене“ в Дупница ще прави ресторант на 3-ия етаж в ГУМ. Това е една от концепциите на управителката му Диана Борисова. Преди около месец Д. Борисова е внесла необходимата документация в Агенцията по храните и се чака разрешението на Първан Дангов, за да почне да се оборудва ресторантът в Кюстендил.

„Документите, представени в агенцията от Диана Борисова, не са изрядни“, заяви по телефона за „Струма“ П. Дангов и допълни: „Липсват становища и съгласувания с други органи. Това е причината да не ги подпиша. След като изпълнят всички предписания, „Ученическо хранене“ ще може да отвори ресторанта“.

„Ученическо хранене“ беше създадено през септември 2013 г. на мястото на фалиралото общинско предприятие „Ученически столове“, което в момента е в ликвидация. Управителят Диана Борисова бе предложена за този пост от групата на ОДБ в дупнишкия минипарламент.

Съветниците на свое заседание й дадоха картбланш да управлява новосформираното общинско предприятие. В заповедта за назначение има клауза, че тя ще получава заплата само ако управляваното от нея дружество е на печалба.

„Ученическо хранене“ приключи финансовата 2013 година с 16 000 лева печалба. То доставя храна за учениците в дупнишките училища и в 2 училища в Бобов дол.

 Вестник „Струма“

 

 

 

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене