Без категория

В събота започва турнирът „Вельо Велев“ в село Кърналово

футболен турнир

За шести пореден път ще се проведе футболният турнир в памет на легендарния футболист на ФК Огражденец Кърналово и Беласица Петрич нападателя Вельо Георгиев Велев.
По-възрастните любители на футбола в общината все още си спомнят как след невероятен гол на Вельо мъжкият отбор на Беласица Петрич се озова в по-горната Б група в мач бараж, игран в град Дупница на стадион Бончук. Организатор на турнира е кмета на село Кърналово Стоян Бойчев. Финансирането ще се извърши от община Петрич, също и от председателите на футболните клубове – участници. Отправени са покани до председателя на ЗС на БФС София, общинското ръководство начело с кмета инж.Вельо Илиев, председателя на ОбС инж.Георги Зарков и комисията по спорт.
В турнира ще участват шест отбора, разпредели както следва:
Група А:ФК Огражденец Кърналово, ФК Старчево-2010 и ФК Първомай
Група Б: ФК Вихър Кавракирово, ФК Яков Яворница и ФК Светкавица Митиново
Срещите ще се играят по системата всеки срещу всеки и на база натрупаните точки ще се изгради класирането.
Класиралите се на първите места в двете групи ще играят големия финал за 1 и 2 място.
Класиралите се на вторите места в двете групи ще се срещнат на малкия финал за 3 и 4 място.
Спечелилите първите три места отбори ще получат купи от БФС. На всички участници ще има и почетни грамоти. Обмисля се и раздаване на парични награди, но всичко зависи от набраните суми, за което ще има яснота до следващата събота. Ще има индивидуални награди за най-добър вратар, най-полезен играч и голмайстор.
Срещите от футболния турнир Вельо Велев ще се играят на терените в село Кърналово и село Кавракирово. Първите двубои ще започнат в събота, 22 февруари, а вторите – в неделя-23 февруари. Турнирът ще приключи окончателно на 1 и 2 март. Финалните срещи за 1 и 2 място ще се играят на терена в село Кърналово на 2 март от 15 часа. Преди това зрителите ще станат свидетели на т.н.малък финал за 3 и 4 място, който ще се играе от 13 часа. Срещите от футболния турнир ще се ръководят от най-добрите футболни съдии на петричкат

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене