Без категория

Добрата новина: С вода от оранжериите ще топлофицират жк „Изток“ в Петрич, сметките за парно падат с 40%

петрич

Управителят на „Оранжерии Петрич“ Велин Георгиев поиска Общински съвет Петрич да одобри ПУБ и парцеларен план за изграждането на трасе на топлопровод от оранже­риите до южния град. Кметът Вельо Илиев внесе в местния парламент предложението за трасето, което съветниците ще гласуват на предстоящото на 25 февруари тяхно заседа­ние. Искането бе коментира­но и на последния председа­телски съвет.

Председателят на Общин­ски съвет Георги Зарков об­ясни същността на искането на управителя на предприя­тието: „Оранжерии Петрич“ ще топлофицират жк „Цар Са­муил“. Те произвеждат с газо­ви генератори ток. При то­ва производство се получава много топла вода, достатъчна за захранването на комплек­са.

Оранжериите имат доста­тъчно мощности да захранват с топла вода жк „Цар Самуил“, коментира по телефона кме­тът Вельо Илиев. За целта са регистрирали топлофика­ционно дружество. За това трябва да има предварително съгласие на Общински съвет. Засега не знам какви са фи­нансовите условия за включ­ването на абонатите. Има мно­го неща за съгласуване, до­пълни градоначалникът.

Представител на „Оранже­рии“ се срещна в заседател­ната зала на кметство Петрич с жители на жк „Цар Самуил“.

Доколкото знам, отопле­нието, осигурявано от „Ора­нжерии“, ще бъде 30-40 про­цента по-евтино от отопле­нието с газ. Ще съдействаме затова начинание колкото мо­жем, заключи кметът Илиев.

Справка в Търговския ре­гистър показа, че на 26.06.2013 година е регистри­рано „Топлофикация Петрич“ ЕАД с капитал 18 540 340 ле­ва. Едноличен собственик на капитала е „В&ВГД Оранжерии Петрич“ ООД с управител Ве­лин Георгиев. Предмет на дей­ност на дружеството е произ­водство на топлинна и еленергия, пренос и обществена дос­тавка на топлинна енергия за стопански и битови нужди.

Вестник „Струма“

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене