СЛЕД ЕКШЪН В КВ. „СТРУМСКО”! Погнаха таксиметров шофьор за фалшиви сигнали на тел. 112: Полицай ме души, ще ме убие!

Таксиметров шофьор от Благоевград е уличен, че подал невярна информация за полицейско насилие. 31-годишният Васил Ангелов се оплакал на телефон 112 и на служебния телефон на дежурния офицер във ІІ РУП – Благоевград, че полицай се опитал да го убие, като го удуши.

Екшънът се разигра на 6 юли вечерта пред блок № 95 в кв. „Струмско“, където Кръстьо Трифонов (49 г.), Васил Ангелов (31 г.) и Георги Тодоров (37 г.) си пийвали и пуснали музика за настроение. Компанията била доста шумна, а наближавало полунощ и възмутен гражданин се оплакал в полицията, че не може да спи.

На място пристигнал дежурен автопатрул, който съставил предупредителни протоколи по Закона за МВР на подпийналите мъже, както и актове за нарушаване на Наредбата за опазване на общинското имущество и обществения ред, съгласно която се забранява вдигането на шум от 23.00 до 07.00 часа.

На Васил Ангелов е съставен и акт за нарушение по Закона за българските документи за самоличност, тъй като не носел у себе си лична карта. Това го изнервило, тъй като живеел в същия блок, и започнал да сипе ругатни и закани към служителите на реда. След това предприел друга тактика и „запалил” телефон 112 и този на МВР с оплакване за полицейско насилие.

По „горещия” сигнал на място се изстреляли екипи на полицията и Спешен център. Полицаите обаче не установили нередности от страна на колегите си. Васил Ангелов бил задържан и откаран във ІІ РУП – Благоевград за изясняване на случая, като накрая му е повдигнато обвинение за дребно хулиганство.

Той е обвинен, че е извършил непристойна проява на публично място, изразяваща се в оскърбително отношение към двама полицаи, като ги наричал „мухльовци”, „ще ви наредя”, „ще ви е… майката”. За това нарушение дежурният съдия Мирослава Йорданова му наложи 3 денонощия задържане в полицията.

След изтърпяване на наказанието обаче срещу таксиметровия шофьор е предприето и разследване по чл. 326, ал. 1 от Наказателния кодекс, който гласи, че: Който предава по радио, телефон или по друг начин неверни повиквания или заблуждаващи знаци за помощ, злополука или тревога, се наказва с лишаване от свобода до две години.

Досъдебното производство срещу него е приключило, като разследващите органи считат, че става въпрос за продължавано престъпление, тъй като е подал 3 неверни сигнала. Материалите от приключилото разследване ще бъдат предадени на наблюдаващия прокурор. Струма

pirinsko.com

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене