Кандидат за общински съветник доставя 20 фургона за ромите от „Кремиковци”, останали без подслон

20 двойни фургона доставя за ромите от гърменския квартал „Кремиковци”, на които им бяха разрушени незаконните къщи и постройки, кандидатът за общински съветник и водач на листата на Социалистическа партия „Български път“ – Веселин Камбуров.

Доставката на фургоните останалите без подслон роми започва от утре, съобщи за ИНФОМРЕЖА Камбуров, който се бори за място в новия Общински съвет в Гърмен.

„Проблемът на ромите от „Кремиковци“ трябва да бъде решен преди да са настъпили студовете и снеговете. Докато въпросът с незаконното строителство в квартала не се реши, хората и най-вече децата трябва да имат покрив над главите си“, е категоричен кандидатът за общински съветник Веселин Камбуров.

Той поясни, че фургоните, които ще достави за гетото в Гърмен, са немски, сертифицирани по всички стандарти и закони.

„Това са двойни фургони с изолация, със спални помещения и кухня. В един такъв фургон могат да живеят поне 8 души. Това е крупно дарение от немска фондация, което уредих след като се свързах с тях и им обясних за ситуацията в квартал „Кремиковци“. Утре пристига първият фургон и се надявам да нямаме  проблеми, тъй като това са временни и преместваеми фургони, в които хората да изкарат зимата.

От същата фондация ще направят дарение и за ромски семейства от други райони в страната.

„На този етап успях да договоря само 20 фургона. От осигуряване на подслон имат нужда и ромски семейства в село Дъбница и в други населени места в община Гърмен. Имам уверението на ръководителите на фондацията, че на по-късен етап ще доставят поне още 10 такива фургона“, заяви още Веселин Камбуров.

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене