Утре е третата премиерна вечер на комедията „ЖЕНСКО ЦАРСТВО”

Утре, от 19:00 часа Драматичен театър – Благоевград представя една от най-забавните комедии на българския драматург Стефан Л. Костов, „Женско царство”.

Премиерните представления на 7 и 8 октомври  препълниха големия салон на Театърa и за пореден път доказаха, че благоевградската публика предпочита българската класика.  

_igp0287

Режисурата на Румен Попкостадинов е с предварителната заявка, че това ще е един нов поглед към тази драматургия, за да сме най-близо до съвремието, а финалът е „предупреждение към младите”.

Сценографията  е на художника Георги Славков, който успя да превърне сцената в една от познатите ни „панелки” – там се развива и действието, на първия етаж в един “образцов блок”.

Едва ли има по-играна пиеса. Сюжетът вдъхновява и други изкуства освен театъра – като балет, оперета, народни танци и др.

Текстът разказва и за властта – прехвърляна, въртяна като филмова лента, докато не започне пак от начало. Комедийни ситуации, под които не бушува битовизъм, ситуации, които ни срещат с актьорите Николай Кимчев, Жанет Керанова, Маруся Ваклинова, Александър Митев, Пепа Манева, Лъчезар Кацарски, Андраш Кончалиев, Албена Чобанова, Кънчо Кънев, Георги Манев.

Какво може да се случи, ако жените вземат в ръцете си цялата власт, която до този момент е принадлежала на мъжете?

Женско царство, в което нежният пол управлява, а мъжете поемат грижата за домакинството и децата. Обратът настъпва, когато кметицата /Маруся Ваклинова/  се влюбва в младия Стоян /Александър Митев/.

Той е отдал сърцето си на Райна /Пепа Манева/. Влюбената двойка решава да избяга, а побеснялата кметица осъжда на смърт мъжа си и бащата на Стоян, обвинявайки ги в заговор.

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене