Мария Габриел: Доброто бъдеще на Банско е свързано с Георги Икономов

Ръководителят на българската делегация в Групата на ЕНП в Европейския парламент и зам.-председател на Групата на ЕНП Мария Габриел за пореден път засвидетелства безрезервната си подкрепа за кандидата на ГЕРБ за кмет на община Банско Георги Икономов. На среща със земеделски производители и пчелари от общината, тя подчерта заслугата му за издигането на Банско на висотата на най-бързо развиващите се европейски градове.
„Банско е символ на България благодарение на Георги Икономов и неговия екип. Убедена съм в неговата мотивация да продължи да утвърждава Банско сред водещите градове в Европа. Идеите му за развитие на туризма, бизнеса, културата и за създаването на перспективи за младите хора са залогът за успех в неговата управленска програма.”, заяви Мария Габриел пред присъстващите.
Във връзка със ситуацията в пчеларството, тя предостави най-актуалната към момента информация. В Програмата за развитие на селските райони биопчеларите вече получават субсидирана подкрепа. Работи се по възможността мановият мед да бъде регистриран като защитено географско наименование. Друга съществуваща възможност е включването на медоносните видове в агроекологията. В момента усилията са насочени към удължаване на забраната за използването на три вредни за пчелите неоникотиноидни пестициди, която изтича в края на тази година. Добра новина за местните пчелари е възможността да участват в бъдещата програма Училищно мляко и плод, в която ще бъде включен и медът.
Мария Габриел отправи силен призив за обединение на пчеларите, защото само така могат да говорят в един глас и да отстояват искания пред законодателната и изпълнителната власт. Друго много важно според нея е по-добро популяризиране а качествата на българските мед и пчелни продукти.
Евродепутатът изненада приятно всички присъстващи с поканата догодина Георги Икономов да води делегацията от пчелари от Банско на Европейската седмица на пчелите и опрашването в Европейския парламент, чийто организатор беше тя през тази година.
„Прекрасно знам с какъв дух и разум работи Георги Икономов. Сърцето му бие за общината. Той има ясна визия за развитие, обединител е, пазител на ценности и традиции. Има подкрепата от Европа и вярвам, че хората от Банско ще го подкрепят отново, за да продължи видимите резултати за общината”, призова Мария Габриел.
Народният представител Даниела Савеклиева също подкрепи Георги Икономов. „Ние работим в един екип. Георги Икономов е еталон за успешен кмет. Той има пълната подкрепа на премиера Бойко Борисов и цялото правителство. Свидетел съм на неговите усилия за решаването на проблемите на Банско, което разцъфтя под грижите на Георги Икономов. Подкрепете го отново”, апелира Даниела Савеклиева.

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене