“Била” се отказа от „Пени“ – Дупница

15 души персонал от магазина на хранителната верига „Пени Маркет” в Дупница остават на улицата. „Била” се е отказала да купи обекта в града и работниците ще се запишат на борсата, след като кепенците хлопнат на 31 октомври, пише вестник „Вяра“ в днешния си брой. Това коментират служители на „Пени”, които ще вземат обезщетение от 60% върху брутното си възнаграждение.
Теренът, върху който се намира обектът, най-вроятно ще бъде обявен за продажба. В момента в магазина стоката се разграбва, тъй като са обявени намаления, които ще стават още по-големи с идването на последния работен ден на „Пени”. Както „Вяра” първи писа, немската верига се изтегля от пазара в България и затваря магазините си. Появиха се слухове, че на нейно място ще дойде „Била”, но според работниците оттам са се отказали от дпнишкия магазин.
Дупничани пък се вдигнаха на юруш за евтини стоки. Пенсионери, току-що взели пенсиите си, тичаха като за световно да пазаруват сладка за по 1,27 лв., боза 3 л за 1,08, консерви риба тон за 1,83, сладкиши, вафли и шоколади. Първи се разграбиха щандовете с колбаси, сирена и кашкавал. Пенсионерката Митева не успя да си купи подсладител, защото беше разграбен, но си тръгна с кутия намалени сладки. Жената първо преброи сладките и после си ги купи.
”Око да види, ръка да пипне”, отбеляза възрастната жена. Илиев, домакин в Енергото в Дупница, си купи цяла замразена риба паламуд за 4,50 лв. вместо за 9 лв. и си зареди кошничката и с консерви риба тон, които от 2.39 бяха намалени на 1,83 лв. От колбасите на щандовете няма и следа, първи бяха опразнени. Алкохолът също започна да се губи рафт по рафт. Многодетното семейство на свещеника Рафаил от Шатрово също пазаруваше на промоция. Към магазина на бегом се насочиха за кучешки деликатеси на промоция издокараната в шикозна рокля четиринога Лара и стопанинът й Спас.

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене